Waarom deze supermodellen nu radicaal de schaar in het haar zetten

De lange lokken van Kaia Gerber en Bella Hadid zijn niet meer.

kaia-gerber-bella-hadid-korte-bob
Gregory Scaffidi / Imaxtree

Het houdt de modegemoederen bezig: is de – ultrakorte – bob terug van weggeweest, en misschien wel hét kapsel van aankomend seizoen? Een definitief antwoord ontbreekt (nog), maar het begint er in ieder geval behoorlijk op te lijken. Kijk maar naar Bella Hadid, die bij Burberry met een geknipte én geblondeerde coupe verscheen, of Kaia Gerber, die tevens net voor modemaand de schaar in haar lokken zette.

Milaan Fashion Week

Zo'n ontwikkeling laat een mens toch denken: is hier ergens een afspraak die we gemist hebben, of berust deze golf aan korte kapsels puur op toeval? Zo heeft model Kaia Gerber al tijden lang haar, maar verbaasde vriend en vijand tijdens Milaan Fashion Week met een korte coupe. Ze verscheen onder meer bij Prada en Max Mara met de nieuwe haarstijl.

kaia-gerber-korte-bob
Imaxtree / Daniele Oberrauch

Kaia draagt het als een natural, alhoewel de keus voor een bob nogal wat voeten in de aarde had, vertelt ze tegen Vogue Australia. "Ik voelde lange tijd de druk om lang, mooi haar te hebben, zoals men dat van je verwacht. Toen vroeg ik me af: voor wie doe ik dit eigenlijk? Ik kan mijn haar gewoon afknippen als ik dat zelf wil. En zo geschiedde."

Kaia Gerber

De inspiratie voor haar kapsel is afkomstig van Kurt Cobain, vertelt het model ook tegen het blad. En wanneer je dan besloten hebt om de schaar in je lokken te zetten, kan je het maar beter laten knippen door Guido Palau, één van de meest toonaangevende haarstylisten ter wereld. Alhoewel Kaia zich hoe dan ook niet had laten tegenhouden: ze verklaart dat ze het anders gewoon wel even 'around the corner' had laten doen.

kaia-gerber-bella-hadid-korte-bob
Salvatore Dragone / Imaxtree

Bella's bob

In tegenstelling tot Kaia is Bella Hadid op haar tijd niet vies van een ander kapsel. Zo verruilde het model eerder haar chocoladekleurige kapsel al voor een honingblonde teint. Nu was daar dus ook opeens die korte bob, die ze tijdens Burberry's Spring 2020 show etaleerde. Perfect geknipt tot op de schouder, met een elegante middenscheiding. Even nieuw was de blonde coupe van goede vriendin Kendall Jenner, die dezelfde show liep.

bella-hadid-korte-bob
Imaxtree

Signature coupe

Bella draagt de bob overigens niet voor het eerst. Sterker nog: het was eerder wellicht haar signature coupe. Al tijdens het Met Gala van 2017 verscheen ze met een bob, om 'm vervolgens zo'n jaar lang te behouden. God only knows hoelang ze het korte kapsel nu gaat behouden, maar het startschot voor de bob lijkt in ieder geval dubbel en dwars gegeven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar