Haider Ackermann introduceert een high-fashion haarknot tijdens PFW

Calimero, is that you?

Modellen met een high-fashion knot bij de Haider Ackermann show in Parijs
Bertrand Rindoff Petroff

Haider Ackermann komt voor zijn Herfst/Winter 2020 show met een wel een héle bijzondere variatie op de klassieke haarknot: hij liet modellen met een torenhoge bun over de catwalk struinen, kosten noch haarspray gespaard. Prijs voor meest spectaculaire kapsel tot nu toe: check.

Bouffant-stijl

De creaties, onder meer getoond door Bella Hadid en Kiki Willems, lijken een kruising tussen het volume van de film Hairspray en het (perfect gevormde, dat dan weer wel) eierdopje van Calimero. Het feit dat Bella – mede door haar gebleekte wenkbrauwen, gemaakt door make-upartiest Lynsey Alexander – er praktisch onherkenbaar uit ziet, maakt wel duidelijk hoé fraai de bijzonder gepolijste haarknot is uitgevoerd. Een bouffant (een haarstijl die met dank aan Jackie Kennedy en Sharon Tate groot werd) zien we sowieso steeds vaker terug op catwalks en rode lopers, in lijn met andere 60's-inspired beautytrends.

Bella Hadid met een opvallend kapsel bij Haider Ackermann Herfst/Winter 2020 
Victor Boyko
Model Kiki Willems met hoge knot bij Haider Ackermann 
Victor Boyko

Duffy – die zelf in het bezit is van jaloersmakende, lange lokken – is de beroemde haarstylist achter de kapsels. Hij was tijdens deze Paris Fashion Week ook verantwoordelijk voor de show van Rick Owens en Saint Laurent, en hielp recent én in het verleden aan talloze campagnes van grote modehuizen mee, waaronder Louis Vuitton en Valentino. Zijn stijl past perfect bij Haider Ackermann, die wel vaker zijn modellen met opvallende kapsels de catwalk opstuurde: tijdens de vorige Parijse modeweek verscheen Bella Hadid nog met een strakke kuif à la Grease.

Over Haider Ackermann

Haider Ackermann is een eigenzinnig, relatief jong label. De Franse ontwerper, die officieel geboren is in Colombia, wordt al sinds zijn eerste collectie uit 2002 bijzonder positief ontvangen. Hij staat bekend om zijn eigenzinnige manier van draperen en maakt veelal uitgesproken, maar rustige kleding. Actrice Tilda Swinton behoort tot een van zijn muzes, al is Timothée Chalamet waarschijnlijk de meest recente toevoeging aan zijn bekende fanbase: de acteur zat in Parijs niet alleen – klappend en wel – front row, maar verscheen tijdens het filmfestival in Venetië ook in een ontwerp van zijn hand. Oh ja, ook niet onbelangrijk: Karl Lagerfeld was één van Ackermann's grootste supporters, en stak niet onder stoelen of banken dat hij hem als enige opvolger van Chanel zag.

Een foto van acteur Timothée Chalamet en ontwerper Haider Ackermann
Timothée Chalamet en Haider Ackermann bij zijn Herfst/Winter 2020 show.
Bertrand Rindoff Petroff
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar