Het nieuwe kapsel van Selena Gomez is de 2020-versie van 'The Rachel'

Komt met de aangekondigde Friends-reünie ook het populaire kapsel uit de nineties terug?

selena gomez bij de première van haar film dolittle
Axelle/Bauer-GriffinGetty Images

Door de jaren heen hebben we veel iconische kapsels gezien: van Twiggy's korte pixie cut in de jaren zestig tot de typische zeroes bob van Victoria Beckham. Een ander kapsel dat de titel 'iconisch' mag dragen, is The Rachel, de haarstijl van Jennifer Aniston in Friends dat in de jaren negentig al gauw wereldberoemd werd. Lang hebben we erop gewacht, maar een 2020-versie van het legendarische kapsel is eindelijk gesignaleerd – en wel bij Selena Gomez.

Selena Gomez' nieuwe kapsel

De zangeres, actrice én beauty-entrepreneur maakte afgelopen week een verschijning bij The Kelly Clarkson Show, waar ze een compleet nieuw kapsel debuteerde. We kennen Selena Gomez vooral met lange, bruine lokken die ze eens in de zoveel tijd weer laat knippen in een speelse bob. Nu wijkt ze daar vanaf door niet alleen te kiezen voor een lengte tot op haar schouders, maar ook door haar lokken naar binnen te föhnen à la Rachel Green uit de hitserie Friends.

Selena Gomez te gast bij The Kelly Clarkson Show.
NBCGetty Images

Selena's kapsel mag dan verschillen van The Rachel (zo is het haar van de 27-jarige superster langer en heeft ze een middenscheiding), haar nieuwe lokken vertonen zeker een aantal gelijkenissen met het iconische kapsel. Daarmee doelen we vooral op de naar binnen geföhnde haren, maar ook zeker de 'sprieterige' pony en algehele nonchalante look. Al met al kunnen we Selena's nieuwe haarstijl zeker benoemen tot dé 2020-versie van The Rachel.

Jennifer Aniston als Rachel Green in Friends, 1995.
Jennifer Aniston als Rachel Green in Friends, 1995.
NBCGetty Images

'The Rachel meets Goldie Hawn'

Volgens Selena's haarstylist Marissa Marino kwam de inspiratie voor het nieuwe kapsel van de zangeres zeker uit de televisiewereld en popcultuur. Zo vertelt Marino op Instagram dat Selena's haarstijl een mix is van The Rachel en het volumineuze kapsel met pony van Goldie Hawn in The First Wives Club. De perfecte cross-over, denken wij zo.

Goldie Hawn in The First Wives Club, 1996.
Goldie Hawn in The First Wives Club, 1996.
Paramount

Komt 'The Rachel' terug?

The Rachel werd geïntroduceerd tijdens het eerste seizoen van de populaire serie Friends. De speelse, naar binnen geföhnde haarstijl van Jennifer Anistons personage Rachel Green verwierf al gauw faam, en werd in korte tijd een van de populairste kapsels van de jaren negentig. Nu een grote influencer als Selena Gomez het kapsel herintroduceert, kunnen we binnenkort wellicht een comeback verwachten van The Rachel. Al helemaal met de gloednieuwe Friends-reünie die eraan zit te komen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar