Máxima's nieuwe haarstijl bewijst dat een wet look nog altijd 'chique' schreeuwt

Na de gehele Kardashian-clan is nu ook onze eigen koningin verknocht aan de wet look.

Koningin Máxima staat, in vergelijking tot menig model en beroemdheid, niet zozeer bekend om haar extreme haartransformaties. Extra leuk als ze af en toe iets nieuws probeert: zo verscheen ze recent voor het eerst met een zogenaamde wet look, die haar blonde kapsel een behoorlijk elegante twist geeft.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De wet look

Ze bewijst daarmee dat de haarstijl nog altijd chique met een (dikke!) hoofdletter C schreeuwt. Al hoef je dat de meeste celebrities niet te vertellen, want de wet look is al jaren een graag geziene gast op praktisch elke rode loper. Niet alleen Kim Kardashian, maar ook jonge(re) sterren als Zendaya, Selena Gomez en Gigi Hadid zijn groot fan van de coupe. En dat is fijn voor ons, want de wet look – waarbij je haar handdoekdroog oogt – is zelfs in je eigen badkamer prima te creëren.

zendaya bij paris fashion week
Zendaya bij Paris Fashion Week.
Samir Hussein / Getty Images

Máxima's nieuwe haarstijl

Máxima droeg de haarstijl tijdens een werkbezoek aan een MBO in Utrecht. Ze combineerde de messy (doch zorgvuldig uitgekiende) look met een gouden top van Natan, afkomstig uit de Herfst/Winter 2013 collectie. De koningin laat hiermee zien dat de haarstijl écht niet alleen maar is voorbehouden aan de zomer (waarbij een duik in de zee al genoeg is voor een mooi eindresultaat), en juist ook een elegante draai geeft aan een druiligere dag.

maxima op bezoek bij een mbo in utrecht
ANP Foto / Patrick van Emst

Het is dan ook een bijzonder handige manier om structuur te geven aan je kapsel: na het preppen met een mouse in de aanzet van je gewassen haar scrunch je die lokken een stuk makkelijker. Vergeet de boel vooral niet in een zijscheiding omhoog te kammen voor extra volume, en je bent good to go.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima