Dé tips en tricks voor gezonde en golvende haren als Negin Mirsalehi

Je haar is je handelsmerk zegt men ook wel eens. En daarom wil je dit absoluut even lezen.

Krullen zijn mooi, maar krullen zijn ook lastig. Het stylen van krullen op de juiste manier kan een uitdaging zijn en die golvende lokken hebben vaak de neiging om eigenwijs uit de hoek te komen. Is het niet pluizig of statisch, dan is het wel droog. En dat is zonde, want vrouwen met krullen zijn gezegend met een haartype dat er nou juist zo fantastisch uit kan zien. Daarom is Vogue op onderzoek uit gegaan voor de beste tips en tricks om jouw golvende coupe er gezond én mooi uit te laten zien. En als je niet van nature die golvende lokken hebt, kun je ze ook gewoon zelf creëren zoals Negin Mirsalehi. Lees mee.

Scrunch je haar

Scrunching is de geheime holy grail-techniek voor golvend haar. Scrunchen doe je door je haar in je handen vanuit de uiteinden naar de wortels toe te drukken, met een knijpend effect. Je kunt deze techniek in elke stap van je haarroutine gebruiken, maar deze komt vooral goed van pas wanneer je haar nog nat is. Scrunchen helpt namelijk om je haar meer vocht (of product) te laten opnemen en krulvorming te stimuleren door de zogeheten squish to condish-methode te gebruiken. Door je haar te scrunchen nadat je het hebt uitgekamd na de douche, of nadat je een product hebt aangebracht in je haar, stimuleer je de vorming van je golven.

Gebruik een diffuser

Vooral als je lang haar hebt, zul je merken dat wanneer je haar opdroogt, of dat nou aan de lucht of door een föhn is, je golven zich uitstrekken en vlakker worden. Als je je haar droogt met een föhn is het een goed idee om je haar met een diffuser te drogen. Een diffuser is een opzetstuk waarmee je je haar scruncht tijdens het föhnen, en je golven dus mooier zullen uitvallen wanneer het droog is. Disclaimer: het gebruik van een diffuser kan pluiziger haar veroorzaken. Om dit tegen te gaan kun je stylingproducten (met hittebescherming!) gebruiken.

negin mirsalehi bij marc jacobs
Jamie McCarthyGetty Images

Op tijd naar de kapper

Het klinkt vast niet als een verrassing dat schade en uitdroging geen goed effect hebben op de elasticiteit en veerkracht van je haar. Het is daarom belangrijk om je haarpunten tijdig bij te knippen, om je haar gezond te houden. Het is tijd om je punten te knippen wanneer de uiteinden van je haar rechter zijn dan de bovenkant van je haar. Dit komt namelijk door schade aan het haar. Je zult merken dat als je je punten laat bijknippen (of gewoon zelf bijknipt) dat je meteen veerkrachtigere golven krijgt. Ook als je je haar langer wil laten groeien, moet je je punten blijven knippen. Want ja écht, gezond haar groeit sneller dan minder gezond haar.

Altijd blijven hydrateren

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd. Stay hydrated en always moisturize. Het is niet alleen belangrijk om je huid te blijven hydrateren, maar ook je haar snakt naar goede hydratatie. En dat vergeten mensen nog wel eens. En hoewel álle haartypes vocht nodig hebben, heeft het ene haartype meer nodig dan de ander. Maar, het is niet zo dat golvend haar niet zoveel nodig heeft als grovere krullen en kroeshaar. Hydratatie is het enige geneesmiddel voor pluizig, droog en broos haar. Gebruik áltijd een conditioner na het wassen van je haar en minstens één keer per week een vochtinbrengend masker.

Sulfaat en siliconen zijn je vijanden

Al hoewel de producten van onder andere Andrélon, Garnier en Syoss vaak binnen het dichtste handbereik liggen, zijn dit niet de beste producten voor je haar. Veel haarproducten bevatten sulfaat en siliconen: de grootste boosdoeners voor je haar. Probeer erop te letten wanneer je haarproducten gebruikt dat deze vrij zijn van sulfaat en siliconen. Deze deeltjes bouwen namelijk een wand om je haarcellen heen waardoor er geen voedende middelen meer in je haarcellen kunnen komen. En die heb je wel nodig. Je zult merken dat wanneer je alleen nog sulfaat- en silicoonvrije haarproducten gebruikt, je golvende haar er veel gezonder en stralender uit gaat zien.

Krullen creëren zoals Negin Mirsalehi

Je zou het misschien niet denken, maar Negin heeft haar kenmerkende golvende haar niet van nature. Dus, ook als jij stijl haar hebt en niet gezegend bent met een krullenbos, kun je ze gewoon zelf creëren à la Negin. Negin combineert het krullen van haar haar met haar eigen Gisou Curling Routine Kit, bestaande uit haar signature haarolie, de Propolis Infused Polishing Primer en hittebeschermer. Bekijk deze video van Negin's krulroutine en je wordt net zo'n pro als Negin.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder