Waarom Google zoekopdrachten naar 'rijstwater voor je haar' met 2000% zijn gestegen

Shop hair- en skincare met rijst (geweldig voor haar en huid).

rijstwater-voor-je-haar
InDigital

De nieuwste haartrend, die eigenlijk al eeuwenlang bestaat? Rijstwater om je haar langer te doen groeien, sterker en zachter te maken. Het is niet alleen een populaire Google zoekopdracht – deze term is met 2000% gestegen in online speurtochten – maar er zijn ook tal van video's en blogposts over dit haarwasritueel te vinden, voor naar verluidt je gezondste haar ooit. Wat blijkt? Het gaat hier eigenlijk om een oude Japanse traditie genaamd yu-su-ru, waarbij Japanse vrouwen (bekend om die gladde, glanzende en ellenlange lokken – ook naarmate ze ouder worden) hun haar met rijstwater wassen om het te versterken.

Maak je eigen rijstwater
Hoe maak je dan je eigen rijstwater cleanse treatment? Doodeenvoudig, zo blijkt. Men neme een kopje rijst, een kopje water, (of iets meer als je heel dik of lang haar hebt) een vergiet en een lege pot. Je giet de rijst in het kopje water en roert tot het water een melkwitte kleur krijgt. Daarna zet je het vergiet op de lege pot en leeg je de kop met de water en rijst over het vergiet, waarbij het vergiet alle rijst opvangt en je dus alleen 'rijstwater' overhoudt. Hiermee kun je het haar spoelen of er even in laten soppen. Voilà!

Mooie haar en huid met rijst
'Rijstwater is rijk aan aminozuren en vitaminen, die je haar een boost geven en het sneller doen groeien', aldus Alyssa Hrisko, van SEVEN Haircare, in gesprek met Byrdie. Dat klinkt logisch, want rijst is rijk aan proteïne. Een kopje gekookte wilde rijst heeft zes gram proteïne en gekookte bruine rijst vier tot vijf gram, terwijl gestoomde witte rijst goed is voor vier gram proteïne. Rijst is verder voorzien van het ingrediënt inositol, wat volgens onderzoek helpt bij het herstellen van beschadigd haar. Rijst is op het moment sowieso een geliefd ingrediënt in zowel haar- als skincare. De beste beauytproducten hiervan (als rijstwater alleen je niet genoeg is of je geen zin of tijd hebt je eigen rijstwater te brouwen) shop je hier – zie onder.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Korres – Rice Proteins & Linden Shampoo
Cosmania
2 Marlies Möller – Brilliance Colour Shampoo met natuurlijk rijstextract
Mysc
3 Neal's Yard Remedies – Honey & Orange Facial Scrub met rijstpoeder en gemalen rijstdeeltjes voor exfoliatie
Cosmania
4 John Masters Organics – Honey & Hibiscus Hair Reconstructing Shampoo met rijstproteïne
Cosmania
5 Malin + Goetz – Rice Bran Eye Moisturizer
Cosmania
6 Sisley – Soin Capillaire après shampooing verrijkt met fytoceramiden van rijst
Mysc
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar