Sleeping beauty: zo word je wakker met mooier haar dan waarmee je ging slapen

Wakker worden met mooier haar? Het kan met deze tips en tools.

mooi-haar-vogue-online-shopping-night
Nico, Vogue Nederland, maart 2015

Wakker worden met mooier haar dan waarmee je ging slapen? Het kan, zeker als je een beautyplan voor de langere termijn uitstippelt. Hul je lokken in zijde, verwen ze met verzorgende sterproducten en vlecht ze in zoals ze in het Victoriaanse tijdperk deden. Van glanzend, gezond haar wordt iedereen een beetje gelukkiger, non?

Nachtelijk herstel
Over de jaren wordt je haar kwetsbaarder. Wie Rapunzel-lokken ofwel het taillelange, gitzwart glanzende haar van Gilda Ambrosio, de Milanese ontwerper van modelabel Attico, als ultieme doel voor ogen heeft, is weliswaar niet verloren. Bescherm je haar te allen tijde tegen de hitte van de föhn, maar zorg ook dat de juiste producten in de nachtelijke uurtjes het werk voor je doen. Wij geven een aantal van de beste tips and tricks.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Pineappling
Balmain Hair

Deze techniek heet pineappling. Doe je haar omhoog, bovenop je hoofd, en draai er dan een zijden sjaaltje omheen: van onderaan de achterkant van je nek tot boven je voorhoofd. Het is vooral van belang dat het materiaal van zijde is: katoen haalt het broodnodige vocht uit je haar. Zijde is juist lief voor je lokken – als ook je huid overigens. Nog beter zou zijn om ook op een zijden kussensloop te slapen.

Shop

2 Invlechten en insprayen
Balmain Hair

Als je kijkt naar die prachtige kostuumfilms van vroeger, uit de 18e en 19e eeuw, zie je dat vrouwen hun haar voor het slapen gaan heel netjes vastzetten, invlechten. Een voorwaarde hierbij is wel dat je een simpel elastiekje van kunststof gebruikt om de uiteinden vast te zetten zodat je haar niet breekt. Zeker met wat fijner haar is het bovendien een droom om de volgende dag wakker te worden met meer volume en textuur. Spray voor het slapen gaan wat Russian Amber Insta Thick in je vlechten, een lichtgewicht en polymerende volumemaker die een natuurlijke look geeft. Bovendien barst het van de antioxidanten, zoals kamille en geranium. De volgende dag haal je de vlechten (hoe kleiner de vlechtjes hoe kleiner de golven en vice versa – speel ermee wat jezelf het mooiste vindt staan) zachtjes met je vingers uit elkaar. Is het je nog niet volumineus genoeg? Dan is een extra touch-up met Philip B's gloednieuwe Russian Amber Roots Up zeker iets voor jou.

Shop

3 Treatment
Balmain Hair

Tal van sterren, waaronder model Rosie Huntington-Whiteley, zijn laaiend enthousiast over de producten van Moroccanoil. Zo'n cultfavoriet is Moroccanoil Treatment Light. Doe een gezonde dosis van de arganolie in je haar; beginnend bij de haarpunten. Werk zo naar boven toe, waarbij je bij je hoofdhuid minder wil aanbrengen. Daar kan het namelijk weer wat te vettig worden. Ga naar bed met je haar wekend in de olie, was het 's ochtends uit en je haar is ultra gehydrateerd.

Shop

4 Slaapelixir
Balmain Hair

Tip van menig beautyconnaisseur de Sleep lijn met haarelixir van This Works. Het is een twee-in-één treatment waar je beter van slaapt, maar waarvan de vitaliteit van je lokken ook verbetert. Weg met het type bed hair waar je niet op zit te wachten en ontwaken met lokken die 's nachts zijn gevoed met essentiële oliën en zichtbaar meer glanzen.

Shop

5 Diep herstel
Balmain Hair

Diep slapen is goed voor je algehele schoonheid en stemming, maar als je haar echt beschadigd is heb je wellicht iets meer nodig. Sachajuan komt met deze Overnight Hair Repair, een luxe treatment voor alle haartypen met een hoge concentratie helende ingrediënten uit de oceaan; wat de uitvinders ook wel de Ocean Silk Technology noemen.

Shop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar