Kapsel trends voor brunettes: de mooiste haarstijlen voor bruin haar

Van kapsel tot kleur: dit zijn de mooiste kapsel trends voor brunettes.

Nose, Lip, Cheek, Mouth, Eye, Brown, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead,
Getty Images

Tijdens de afgelopen modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs zagen we heel wat nieuwe kapsels en haarkleuren die ons inspireren voor het nieuwe jaar. Naast de verschillende nieuwe kleuren blond hebben we ook veel haarstijlen voor brunettes op de catwalk gezien. Zo zagen we roodbruine tinten bij Chanel, een donkere wetlook bij Balmain en asbruin bij Hermès. Van donkerbruin tot de beruchte micro-pony: dit zijn de kapsel trends voor brunettes.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Mushroom brown
Hair, Face, Eyebrow, Blond, Lip, Hairstyle, Beauty, Skin, Chin, Cheek,
Getty Images

Shrooms (slang voor: mushrooms ofwel champignons) zijn anno 2019 niet alleen geliefd als superfoods, maar ook als haarkleur. Het is een assig bruin, die heel low-maintenance is. Mét grijzige tonen. Het is een flatterende hybride kleur dat het midden vindt tussen blond en bruin haar. Voor wie niet kan kiezen, inderdaad.

2 Mokkabruin
Hair, Hairstyle, Beauty, Human, Black hair, Long hair, Photography, Portrait photography, Portrait, Jheri curl,
Getty Images

Voor wie echt donker brunette is, is de kleurvoorspelling voor aankomende zomer iets zachter dan wat we zoal in de winter zagen. Eerder een rijke brunette of mokka ombré. Nog steeds heel donker, maar met fijne en heel subtiele – bijna niet te zien met het blote oog – babylights voor een ombré. Let op: de highlights horen natuurlijk te ogen, niet rood- of koperachtig. Laat ze ook iets lichter zijn aan de uiteinden. Het is een brunette-tint met veel dimensie; zacht contrast tussen de donkere basiskleur en mokka-kleurige highlights, die de coupe verfrissen en oplichten.

3 Dark neon
Clothing, Eyewear, Sunglasses, Style, Street fashion, Street, Goggles, Bangs, Jewellery, Fashion,
Getty Images

Het vereist wel wat lef, deze haartrend, maar felle, zelfs neon-achtige kleuraccenten zijn geheel on-trend in 2019. Passend bij het aankomende festivalseizoen bovendien. Je kunt dat neon over bestaande highlights of balayage laten aanbrengen. Denk hierbij aan diepere tinten blauw, paars en kastanjebruin. Waardoor je dat accent vooral ziet als de zon erop valt.

4 Koperkleurig haar
Hair, Blond, Beauty, Lip, Hairstyle, Street fashion, Fashion, Brown hair, Model, Long hair,
Getty Images

In december ging de zoektocht naar koperkleurig haar al met 30% omhoog op Pinterest, maar koper is ook dé kleur voor de lente. Als je eigen haar donker van kleur is, kies dan voor een dusty copper shade. Deze kleur is een mix van koper en neutrale tinten, zodat je niet die oranje-achtige look krijgt zodra je in de zon stapt. Denk eerder een rijke en zijde-achtige warme kleurschakering. Liefst in combinatie met tone-on-tone highlights voor een luxe finish.

5 Slick hair
Getty Images

Balmain zet de wetlook weer op de kaart. Alle modellen bewandelden de catwalk met slick hair tijdens de Lente/Zomer 2019 show. Vooral de korte, donkerbruine look bleef hangen, waarbij het haar achter de oren gekamd is met een lijnrechte zijscheiding.

6 Roodbruin
Getty Images

Onder andere bij de Lente/Zomer 2019 show van Chanel, die op een nagebootst strand plaatsvond, zagen we zachte bruintinten, zoals deze roodbruine kleur. Hoewel we deze kapsel trend naar verwachting vooral volgend jaar veel gaan zien, leent de haarkleur zich ook perfect voor het najaar.

7 Top knot
Getty Images

Hoewel deze haartrend niet bepaald beperkt is tot bruin haar, is de top knot een van de grootste kapsel trends voor het nieuwe seizoen. En daarmee ook uiterst geschikt voor brunettes. Fendi stuurde voor zijn Lente/Zomer 2019 show alle modellen de catwalk op met een exemplaar, waaronder de Nederlandse Yasmin Wijnaldum.

8 Asbruin
Getty Images

Dat asblond bestaat, weten we inmiddels wel. Maar de "doffe" grijzige tint is er ook voor brunettes. Asbruin komt dit modeseizoen in vele uitvoeringen, waaronder de grijzige gloed over kastanjebruin haar, zoals bij Hermès.

9 Heel donker
Getty Images

Bruin, bruiner, bruinst, dat is wat haarstylisten ons willen vertellen tijdens de Lente/Zomer 2019 shows. Zo zagen we veel donkere tinten bruin haar, bijna tegen het zwart aan. Neem een voorbeeld aan Bella Hadid tijdens de Missoni-show en draag je lokken met de voorste plukken samengebonden op de achterkant van je hoofd.

10 Natural hair
Getty Images

Je haar op natuurlijke wijze dragen is uiteraard nooit gebonden aan trends, maar dit seizoen zien we extra veel natuurlijke hairdo's op de catwalk, waaronder de prachtige krullen van de Nederlandse Imaan Hammam.

11 Gelaagdheid
Getty Images

Geef een upgrade aan je donkere lokken door gelaagdheid toe te voegen aan je kapsel. Kies bijvoorbeeld voor een paarsrode tint, zoals bij Philosophy di Lorenzo Serafini.

12 Zomerbruin
Getty Images

Of het nu aan de zomerse sferen van Chanel ligt of aan de prachtige lokken van Luna Bijl, maar deze lichte bruintint is de perfecte shade voor het nieuwe seizoen. Kies voor de zomerse tint, die bijna blond aandoet.

13 Chocoladebruin
Getty Images

Eén van de donkere tinten die we veel gaan zien is chocoladebruin, maar dan wel de kleur van pure chocolade. Maak je look compleet door de schaar te zetten in je (lange) lokken voor een rechte bob met zijscheiding, zoals bij Hermès.

14 Baby bangs
Getty Images

We schreven al eerder over dé nieuwe trend op kapselgebied: baby bangs. De micro-pony maakt een comeback in het nieuwe seizoen, en is gezien bij onder andere Prada en Miu Miu.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar