Deze nieuwe haarkleuren wil je zeker een keer uitproberen

Tijd voor een kappersbezoek: dit zijn de nieuwe haarkleuren die je overal gaat zien.

nieuwe-haarkleuren
Imaxtree

Loop je al geruime tijd rond met dezelfde haarkleur en vind je het tijd worden voor iets anders? Laat je dan inspireren door de vele nieuwe kapsels die we op de catwalk tijdens de grote modeweken zagen. Vogue selecteerde de mooiste nieuwe haarkleuren die zeker het proberen waard zijn, van "veilige" bruine en blonde tinten tot meer gedurfde kleuren als inktzwart en babyblauw. Plan dat bezoek aan de kapper maar alvast in.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Roestbruin
Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Lip, Beauty, Blond, Forehead, Cheek, Chin,
Imaxtree

Brunette, maar toe aan een warmere tint? Kies dan voor roestbruin, waarbij een warmere kleur wordt toegevoegd aan je natuurlijke bruine lokken. Op die manier verschijnt er zowaar een rode gloed over het haar, waarmee je gegarandeerd de show steelt. Voor iedereen die niet te veel wil afwijken van moeder natuur, maar toch net iets anders wil.

2 Heroïsch rood
Lip, Cheek, Brown, Hairstyle, Eye, Chin, Forehead, Eyebrow, Eyelash, Style,
Imaxtree

Natuurlijke redheads als Karen Elson, Kiki Willems en Rianne van Rompaey zijn gezegend met een prachtkleur - die we ook heel vaak hebben gezien op de runways. Vooral in combinatie met (natuurlijke) krullen een betoverend gezicht, dat zeker niet onderdoet voor een heroïsche look à la Merida van Disney-powerfilm Brave.

3 Auburn
Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Beauty, Chin, Head, Lip, Blond, Eye,
Imaxtree

Auburn is een heuse trend in beautyland, en kan in het Nederlands het beste vertaald worden naar kastanje- of roodbruin. Een herfstige tint die zeker ook in de lente en zomer waanzinnig mooi is. Lijkt op roestbruin, maar is toch anders door de oplichtende delen in het haar.

4 Fairytale blonde
Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Blond, Lip, Ear, Beauty, Skin, Chin,
Imaxtree

Heel licht blond haar - dat bijna wit is - heeft een sprookjesachtig karakter. Maar weinig mensen zijn gezegend met deze haarkleur, wat een grote inspiratie blijkt voor bekende figuren uit de fantasywereld, die vaak lichtblonde/witte lokken krijgen aangemeten. Denk aan Daenerys Targaryen uit Game of Thrones, die niet alleen de kleur, maar ook het bijbehorende complexe vlechtwerk uitermate populair heeft gemaakt.

5 Babyblauw
Hair, Face, Hairstyle, Fashion, Blue, Purple, Hair coloring, Beauty, Pink, Bangs,
Imaxtree

Oké, model Dilone draagt hier overduidelijk een pruik tijdens de Herfst/Winter 2019 show van Anna Sui, maar babyblauw heeft een serieuze impact op de beautywereld. Zo zagen we begin dit jaar ook Lady Gaga met de kleur, inclusief lavendelblauwe Valentino jurk tijdens de Golden Globes. Gekleurd haar is sowieso een ding, want de kleur roze is inmiddels overal en ook lila is in opmars - mede door Kylie Jenners paarse look tijdens het Met Gala.

6 Chocolademix
Hair, Face, Hairstyle, Eyebrow, Beauty, Chin, Ringlet, Lip, Black hair, Forehead,
Imaxtree

Of je nu kiest voor 100 procent puur, melkchocolade of een combinatie van beiden - chocoladetinten zijn prachtig voor nu. Kies bijvoorbeeld voor een donkere ondertoon met lichtere plukken, die samen zorgen voor een speels geheel.

7 The return of highlights
Hair, Hairstyle, Blond, Beauty, Long hair, Chin, French braid, Brown hair, Hair coloring, Feathered hair,
Imaxtree

De comeback van de zeroes lijkt compleet met de terugkeer van duidelijk aangebrachte highlights. Hoewel we ons recentelijk misschien nog schaamden voor de coupe soleils van back in the day, kun je daarvoor nu gerust weer bij je kapper aankloppen. Vooral een succes in combinatie met een bijzondere paardenstaart of knot, zoals de haarstylisten van Dion Lee ons hier laten zien.

8 Strawberry blonde
Hair, Face, Hairstyle, Blond, Eyebrow, Lip, Beauty, Long hair, Chin, Fashion,
Imaxtree

Ben je blondine, maar kun je wel een kleine verandering gebruiken? Geef je blonde lokken twist door voor de nieuwe haarkleur strawberry blonde te kiezen. Zo worden er bij dit kapsel een rode gloed aan het haar toegevoegd, waarmee je met een frisse look de zomer ingaat.

9 Inktzwart
Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Lip, Black hair, Beauty, Chin, Forehead, Cheek,
Imaxtree

Gitzwarte lokken werden veel gezien tijdens de afgelopen modeweken. Zeker niet alleen bij modellen die van zichzelf zwart haar hebben. Het is misschien een gewaagde keuze als je van jezelf een lichte haarkleur hebt, dus laat je eerst goed voorlichten door je kapper of probeer een pruik, mocht je twijfelen. Heb je besloten ervoor te gaan? Wacht dan tot na de zomer, anders gooit de zon roet in het eten.

10 Diepbruin
Hair, Hairstyle, Beauty, Chin, Hair coloring, Brown hair, Long hair, Black hair, Lip, Layered hair,
Imaxtree

Diepbruine haarkleuren hebben we veel gezien op de catwalk tijdens de grote modeweken. Deze kleur is rijk, warm en betoverend. Vooral in combinatie met een krultang en heel veel glans, mocht je voor de ultieme discoglamour van het Britse label Halpern willen gaan.

11 Koper
Hair, Face, Hairstyle, Lip, Blond, Eyebrow, Beauty, Head, Chin, Fashion,
Imaxtree

In beautyland is de kleur koper booming. Niet alleen in de vorm van make-up, maar ook zeker als haarkleur. Ga voor een rijke koperen kleur, zoals we zien bij het Nederlandse model Kiki Willems (hier voor Longchamp). Heel mooi bij lange lokken, maar zeker net zo prachtig bij een korte coupe.

12 Asbruin
Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Blond, Lip, Beauty, Chin, Long hair, Brown hair,
Imaxtree

Als je niet echt kunt kiezen tussen blond en bruin, is asbruin een goede optie. En een bijzondere, want deze look heb je misschien nog niet heel veel voorbij zien komen. Neem een voorbeeld aan de beautylooks van modelabel Zadig & Voltaire, dat ervoor koos het asbruine haar van de modellen te combineren met witte oogschaduw en een neutrale look.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar