Dit worden de grootste haartrends voor Lente/Zomer 2020

Toe aan een nieuw kapsel? Inspiratie alom op de catwalk voor het Lente/Zomer 2020 seizoen.

haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

Talloze ontwerpers hebben vorig jaar flink uitgepakt tijdens hun L/Z 2020-collecties, niet alleen op het gebied van mode, maar ook van beauty en haar. Zo zagen we een heleboel eighties kapsels voorbijkomen (we noemen een Tom Ford, Tory Burch en Miu Miu), maar ook iconische haarstijlen uit andere tijdperken, zoals de sixties en seventies, krijgen volgend seizoen een update. Tijd om de balans op te maken. Vogue selecteert de grootste haartrends voor het nieuwe Lente/Zomer 2020 seizoen, zodat je volledig op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in beautyland en met een frisse coupe een nieuw seizoen in gaat.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Sixties hair
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

Chanel staat erom bekend haar modellen met natuurlijke looks de catwalk op te sturen. Ook voor de Lente/Zomer 2020 show van het iconische modehuis verschenen de modellen met natuurlijke lokken: lang, stijl en met middenscheiding. Very sixties. Heeft Chanel inspiratie gehaald uit de rol van hun nieuwe gezicht Margot Robbie als jaren zestig-icoon Sharon Tate in Tarantino's Once Upon A Time In Hollywood?

2 Natgeregend
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

De wetlook gaat al jaren mee, maar krijgt in het Lente/Zomer 2020 seizoen een nieuwe twist. Zo maakt de slick stijl – waarbij de haren strak naar achteren worden gekamd – plaats voor een meer messy variant met losse plukken die als het ware geplakt zijn tegen het voorhoofd. Op de catwalk bij Versace werd het "natgeregende" kapsel gespot, evenals bij Balmain.

3 Wafelhaar
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

De Lente/Zomer show van Louis Vuitton stond compleet in het teken van nostalgie – en wat is nostalgischer dan het (gevreesde?) wafeltjeshaar uit de jaren negentig? Geen paniek, je hoeft volgend seizoen niet met zigzaghaar door het leven; het Franse modehuis koos voor een milde variant waarbij er slechts een subtiele wave in het haar te zien is.

4 Greta Thunberg-vlechten
haartrends lente zomer 2020
Imaxtree

We schreven er al eerder over: de twee strakke, Greta Thunberg-achtige vlechten lijken wel dé nieuwe haarstijl van het Lente/Zomer 2020 seizoen. De twee perfecte vlechten zijn onder andere gezien bij Dior en Max Mara, waar ze in plaats van een kinderlijke eerder een krachtige uitstraling kregen. Daarnaast zijn ze ideaal voor de zomer, want geen plakkerig los haar in je nek.

5 Zijscheiding
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

Draag je een zijscheiding? Dan kun je die nog een beetje extra naar links of naar rechts kammen, als we de beauty-experts van onder andere Michael Kors en Prada mogen geloven. Misschien niet altijd even praktisch (met één oog zie je aanzienlijk minder), maar stijlvol is het wel.

6 Kort en slick
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

We noemden al de nieuwe wetlook in de vorm van "vastgeplakte" plukken haar op het gezicht, maar we zien het kapsel ook veel in combinatie met korte lokken. Zo liepen de modellen van onder andere Haider Ackermann, Proenza Schouler en Chloé over de catwalk met korte, gladde kapsels die slicker dan slick zijn.

7 Seventies
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

De catwalks van Lente/Zomer 2020 waren volop gevuld met seventies hair, van nonchalante kapsels met lange pony's bij Celine tot heuse disco vibes bij Elie Saab. Get your groove on!

8 Eclectisch vlechtwerk
haartrends lente zomer 2020
Imaxtree

Pochahontas, is that you? Niet alleen zagen we Greta Thunberg-vlechten op de catwalk dit modeseizoen, ook deden kleinere vlechten met stukjes lint of touw erin hun intrede. En wel bij Alexander McQueen, waar Nederlandse modellen als Imaan Hammam en Jill Kortleve de nieuwe haarstijl showden.

9 Eighties prom hair
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

En nog een tijdperk waar we het komende modeseizoen niet omheen kunnen: de jaren tachtig. Trek je extravagante prom dress uit de kast, want die past perfect bij dit typische eighties kapsel. Bij Tory Burch droegen de modellen hun haren naar achteren gekamd, vastgezet met een klip. Ook bij Miu Miu zien we het ultieme eighties prom hair, met getoupeerde krullen en flinke blow-outs.

10 Haarsieraden
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

Een sieraad voor je haar? Dan denken we al gauw aan haarklippen en diademen. Voor aankomend Lente/Zomer 2020 seizoen zien we hele andere haaraccessoires en wel heuse haarsieraden, zoals hier bij Afffair. Ook in de show van Simone Rocha zagen we een hoop bling-bling voor in je lokken.

11 Punk
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

Zoals duidelijk werd uit de shows van Tom Ford en Jeremy Scott: punk is terug, en dan vooral op het gebied van haar. Zo liepen de modellen bij Tom Ford rond met een opgestoken piekhaar en maakte Jeremy Scott het al helemaal bont met felgekleurde pruiken.

12 Messy buns
haartrends-lente-zomer-2020
Imaxtree

Nooit tijd om je haar te doen? Heb jij even geluk, want volgend modeseizoen zijn messy kapsels überstijlvol. In de show van Fendi zagen we allerlei soorten; van een nonchalante just-out-of-bed paardenstaart tot twee messy buns.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar