De grootste haartrends voor Herfst/Winter 2020 op een rij

Van fifties glamour tot op Billie Eilish geïnspireerde punkkapsels: dit zijn de haartrends die we overal gaan zien aankomend Herfst/Winter 2020 seizoen.

Haartrends Herfst/Winter 2020
Getty ImagesImaxtree

De internationale modeweken in februari zijn al lang voorbij, toch blikken we graag terug op alle nieuwe trends voor dit Herfst/Winter 2020 seizoen. Niet alleen trok destijds de kleding onze aandacht, ook de beautylooks op de catwalk waren zeer uitgesproken. Van heuse rockstar looks bij Dior tot verwijzingen naar de punkbeweging (of naar fenomeen van het moment Billie Eilish, het is maar hoe je het ziet) bij Dries van Noten en Alexander McQueen, en van vintage beauty bij Miu Miu en Marc Jacobs tot de futuristische kapsels bij Haider Ackermann. Bekijk hieronder de grootste haartrends die rechtstreeks van de catwalk komen, en doe alvast inspiratie op voor dit seizoen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Schuine pony
Haartrends Herfst/Winter 2020
Getty Images

Waar Bella Hadid vorige week nog naar buiten stapte met de halflange pony, lijkt er alweer een nieuwe variant op de fringe aan te komen. Dan hebben we het over de schuine pony, gezien bij onder meer Versace en Valentino. Kam je pony naar links of rechts met een zijscheiding of pak het radicaler aan en laat slechts een halve pony knippen.

2 Rockstar
haartrends herfstwinter 2020
Peter WhiteGetty Images

Na het zien van de Dior Herfst/Winter 2020 show tijdens Paris Fashion Week bleven zeker twee beautytrends hangen: de zwartomlijnde ogen en de bandana, die à la Axl Rose om het hoofd gebonden wordt. Ook bij andere modehuizen zagen we soortgelijke 'rockstar' looks, waaronder Miu Miu, Gucci en Max Mara.

3 High-fashion knot
Haartrends Herfst/Winter 2020
Getty Images

Na de immens populaire top knot komen ontwerpers nu met een extremere variant: de high-fashion knot. Bij Fendi zagen we heuse kunstwerken, terwijl een futuristische variant opdook bij Haider Ackermann. Wellicht aan de gewaagde kant, maar experimenteren met het kapsel kunnen we alleen maar aanmoedigen.

4 French girl
Haartrends Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Een gevestigd modehuis als Chanel zal niet snel met de meest uitzinnige kapsels komen (ook al kwamen de 'omhoog gewaaide' kapsels van de Couture Lente 2019 show wel aardig in de buurt). Dat maakt ze vaak des te mooier en toegankelijker, zoals de typische French girl style waar de modellen de catwalk over liepen tijdens de Herfst/Winter 2020 show van het modehuis. Nonchalant, half opgestoken en het beste: heel easy.

5
6 De nieuwe zijscheiding
Haartrends Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Op talloze catwalks zagen we modellen met zijscheidingen voorbijkomen. En dan hebben we het over een nieuwe variant waarbij de haren strak over het hoofd gekamd zijn. Het kapsel werd gezien bij onder meer Mugler, Valentino, Balmain, Versace en Erdem. Daarbij zien we dat haartrends elkaar overlappen; zo kunnen we Valentino's slick zijscheiding (foto) ook scharen onder de schuine pony trend, en Versace's schuine pony onder de zijscheiding.

7 Eighties
Haartrends Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Grace Jones, is that you? Hoewel de zangeres uit de jaren tachtig vorig jaar al een comeback maakte op de catwalk bij Tommy Hilfiger, zien we nu kapsels die op haar geïnspireerd lijken te zijn. De overkoepelende eighties stijl was bij meerdere ontwerpers te zien, waaronder bij Balenciaga en Saint Laurent.

8 Mini-vlechtjes
max mara herfstwinter 2020
Imaxtree

Aankomende zomer gaan we veel vlechtwerk zien, en dat is voor het najaar niet anders. Waar we in het warme seizoen vooral vlechtjes zien met linten en kralen, zijn ze in het seizoen erna minimalistischer zoals bij Max Mara.

9 Fifties glamour
Haartrends Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Typische Hollywood-glamour van back in the day komt aankomend najaar terug. Op de catwalk bij Miu Miu, Marc Jacobs en Lanvin zagen we klassieke fifties looks met gewatergolfde lokken, korte kapsels en heel veel haarlak. En dat in combinatie met knalrode (of cerise) lippen, eyeliner en veel mascara zodat er een chique fifties glamour look ontstaat.

10 Goth punk
Haartrends Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Of ontwerpers nu geïnspireerd raakten door de punkbeweging uit de vorige eeuw of het fenomeen du moment Billie Eilish weten we niet, maar één ding is zeker: goth punk is terug. Waar modellen bij Alexander McQueen met rode chunky highlights liepen, zagen we bij Dries van Noten lokken die gelijkenissen vertoonden met de populaire 18-jarige zangeres.

11 XXL-haaraccessoires
Haartrends Herfst/Winter 2020
Imaxtree

Ieder seizoen wordt er ook de nodige aandacht besteed aan haaraccessoires. Waar we op de Lente/Zomer 2020 catwalks vooral haarsieraden zagen, komen de klassieke haarbanden, strikken en knippen weer terug voor het najaar. Eén verschil: ze zijn groter dan ooit tevoren. Zo zien we bijvoorbeeld grote strikken bij Giambattista Valli en Gucci, terwijl Fendi voor XXL-haarbanden koos die in plaats van op nu achter het hoofd gedragen worden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar