New year, new me: dit zijn de Lente/Zomer 2021 haartrends die je wil uitproberen

Dit is het perfecte moment om jezelf een van de haartrends aan te meten die wij bij de Lente/Zomer 2021-shows voorbij zagen komen.

Als iets gebleken is de ultieme remedie voor de lockdown sleur te zijn, is het wel een nieuw kapsel. Dit is hét moment om een keer te experimenteren met je coupe. Ter inspiratie voor je nieuwe hair do zet Vogue de haartrends die wij op de catwalk van de Lente/Zomer 2021-shows voorbij zagen komen hieronder voor je op een rij.

De Lente/Zomer 2021 haartrends die je nu wil uitproberen

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Quarantaine bangs
Imaxtree

Wellicht zijn de muren op je afgekomen in het afgelopen jaar en heb je heel impulsief jezelf deze look aangemeten om je leven in lockdown wat spannender te maken. Mocht je keukenschaar je al een tijdje aan liggen staren maar durfde je de stap niet te nemen, dan is dit het moment. Maar voor het beste resultaat ga laat je dit kapsel bij de kapper knippen natuurlijk. Quarantaine bangs zijn de meest tekenende haartrend van de afgelopen tijd, zoals we bij Hermès en Valentino zagen.

Hoe bereik je deze stijl?

Heel simpel: pak er een schaar bij en knippen maar. Wel even opletten dat 'ie enigszins recht is, alhoewel je de creatieve vrijheid mag nemen om er je eigen versie van te maken.

2 Finger waves
Imaxtree

Mocht je tijd overhebben in je lockdown leven – en laten we eerlijk zijn, dat hebben we zo'n beetje allemaal – dan zijn finger waves dé haartrend die je uit wilt proberen. Deze haarstijl staat het best wanneer je haar aan de korte kant is, zoals we bij Valentino zagen. Maar Dries Van Noten liet zien dat wanneer je creatief bent met bobby pins je er alsnog een knap gekunstelde hair do mee kunt maken.

Hoe bereik je deze stijl?

De finger waves haartrend vraagt wat technische kennis. Gelukkig zijn er genoeg tutorials op YouTube te vinden die je haarfijn uitleggen hoe je deze stijl thuis bereikt.

3 Zijscheiding
Imaxtree

Voor het Lente/Zomer 2021-seizoen is de middenscheiding passé. De zijscheiding zagen onder andere op de catwalk bij Miu Miu en Chanel verschijnen, en is een wat minder ingrijpende haartrend dan de twee hierboven.

Hoe bereik je deze stijl?

Heel simpel, al dat je nodig hebt is een kam of borstel en een beetje haarlak om de scheiding te fixeren. Easy does it.

4 Wet hair
haartrends lentezomer 2021
Imaxtree

Slicked back hair is back! De haartrend voor dit voorjaar met het hoogste femme fatale-gehalte. En eentje die goed te doen is met zo'n beetje iedere haarlengte. Acne Studios en Givenchy gaven het juiste voorbeeld.

Hoe bereik je deze stijl?

Dat kan ik je hier uitvoerig uit gaan leggen, maar je kunt ook gewoon naar haarstylist Floor Kleyne haar #StayatHomewithVogue tutorial kijken voor deze catwalklook.

5 Bad hair day?
Imaxtree

Mocht je nu thuis jezelf een van bovenstaande haarstijlen aangemeten hebben maar niet tevreden zijn met het resultaat, geen paniek. Bij Yohji Yamamoto en Vivienne Westwood zagen we dat een uitbundig ornament in je haar totaal niet misstaat dit voorjaar. Ook handig wanneer je een bad hair day hebt en even snel naar de supermarkt wilt.

Hoe bereik je deze stijl?

Je kunt natuurlijk het internet afspeuren voor een vrolijk hoofddeksel, maar thuis met wat gevonden voorwerpen aan de slag gaan is eigenlijk nog veel leuker. Pro-tip: het zelf knutselen van een leuk headpiece helpt meteen ook tegen lockdown-verveling.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar