8 x de beste föhns voor een va va voom blow-out

Voor een salonfähig kapsel, maar dan gewoon thuis gecreëerd.

schakelsieraden gedragen door model
Ferry van der Nat, Vogue Nederland, september 2020

De beste föhn vinden is ingewikkelder dan je in eerste instantie denkt. Zo kan dikker haar meer hitte verdragen dan fijn haar. Daarnaast hebben sommige haartypes iets meer hulp nodig om pluis te temmen, terwijl anderen graag hun krullen door het föhnen nog grootser willen maken.

Geen pluizig haar

Soms kan het al helpen om verschillende opzetstukken te proberen. Een diffuser geeft bijvoorbeeld volume door hem dicht tegen de haaraanzet te plaatsen, maar kan pluizig haar soms juist nog meer frizz opleveren. Ook kan de diffuser helpen om krullend haar meer body en een boost te geven. Bij pluizig haar is het verstandig om een smal opzetstuk te pakken en deze met de haarlengte mee te bewegen. Op deze manier strijk je alle springende haartjes gelijk glad. Nog een tip voor extra volume: probeer je haar eens op zijn kop te föhnen. Je zult verstelt staan van de resultaten.

Beste föhns geselecteerd door Vogue

Advertentie - Lees hieronder verder
1 BaByliss Hydro Fusion Föhn D773DE
Babyliss

Pluis is verleden tijd dankzij de BaByliss Hydro Fusion föhn. Deze vernuftige föhn laat je haar namelijk glanzen als nooit tevoren. Daarnaast maakt de geavanceerde plasmatechnologie gebruik van een vochtbalancerend dubbel ionensysteem, wat je haar hydrateert en pluisvrij maakt.

BaByliss, € 69,90

SHOP

2 Dyson Supersonic - voor elk haartype
Dyson

Een echte alleskunner. Hij is geschikt voor verschillende haartypes en laat het haar zijdezacht en glanzend drogen. De Dyson Supersonic is een lichte föhn met een innovatieve techniek; hij droogt het haar vooral door middel van een sterke luchtstroom en minder hitte.

Dyson, € 399

SHOP

3 Ionic Hair Dryer Föhn Ogé Exclusive - voor pluizig haar
Oge

De Ogé Ionic föhn is perfect voor haar wat de neiging heeft snel te pluizen; de negatieve ionen voorkomen dit namelijk. Door de sterke blaaskracht is de föhn ook ideaal voor extensions of weaves.

Ogé, 89,95

SHOP

4 Philips Pro Dryer HPS920/00 - voor breekbaar of fijn haar
Philips

De Philips Pro Föhn is geschikt voor breekbaar of fijn haar. De föhn heeft veel verschillende temperatuur- en blaasstanden. Ook voorkomt de vernieuwde techniek oververhitting van het haar zonder droogkracht te verliezen.

Philips, € 73,99

SHOP

5 Philips Moisture Protect HP8280/00 - voor droog haar
Philips

De Philips Moisture Protect föhn is heel geschikt voor droog en broos haar wat net iets meer hydratatie kan gebruiken. Deze föhn past namelijk de temperatuur aan om de natuurlijke vochtbalans van het haar op pijl te houden.

Philips, 69,99

SHOP

6 BaByliss ® Pro Digital 6000E - voor elk haartype
Babyliss

De BaByliss ® Pro Digital is voor alle haartypes en alle haar stijlen. De digitale motor zorgt voor een consistente & veilige temperatuur van 70°C - maar dan wél met een blaaskracht tot 208 km/uur. Hierdoor is je haar snel droog en blijft de hele dag zacht en glanzend.

BaByliss, € 104

SHOP

7 T3 featherweight compact föhn - voor onderweg
T3

De T3 Featherweight is compact en daardoor perfect om on the go te gebruiken. Zoals de naam al zegt is deze föhn zo ligt als een veertje. Toch doet de blaaskracht van deze föhn niet onder voor haar grotere collega's. Voor het compacte formaat blaast de föhn een brede luchtstromen om zo grote plukken snel te drogen.

T3, €164,83

SHOP

8 Solis Swiss Luxury 3300 Föhn - pluizig en dof haar
Solis Swiss

De Solis Swiss Luxury Föhn beschikt over maar liefst elf snelheidsstanden. Hierdoor is er een erg korte droog tijd mogelijk. Ook maakt de föhn gebruik van ionen waardoor pluizig en dof haar binnen no time glanzend en zacht wordt. Daarnaast is de föhn voorzien van een led ring die aan geeft hoe warm en op welke blaaskracht de föhn staat.

Solis Swiss, € 179

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar