Everyday is going to be a good hair day: dit zijn de beste kappers van Amsterdam

Voor een va-va-voom coupe waar je u tegen zegt.

model poserend voor vogue
Anh Kiet Duong, Vogue Nederland juni 2021

Na maanden geteisterd te zijn door een 'quarantaine kapsel' - hét woord van 2020, naast coronacoaster - is er één ding dat als een paar boven water staat: nooit, maar dan ook nooit meer gaan we zelf aan de slag met ons kapsel. Het was dan wel de perfecte tijd om je haar te trainen om minder snel vet te worden, het waren niet onze knapste maanden. Gelukkig zijn alle beautysalons alweer enige tijd geopend en daarmee onze haren in bedwang gebracht. Hoog tijd om een opsomming te maken van Vogue's favoriete haarsalons van Amsterdam.

Mocht je onverhoopt wél zelf aan de slag gaan met je lokken, kijk dan onze Stay at home with Vogue-video met Hester Wernert even terug. Het gaat je een hoop tranen besparen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Mogeen

Mogeen en Hester Wernert zijn een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten. Sinds ze een klein meisje was, wist Hester al dat ze kapper wilde worden - tot frustratie van haar ouders, die haar vaak aantroffen al knippend in het vloerkleed. Na haar studie verhuisde ze naar Zuid-Afrika, om te leren van de beste kappers ter wereld. En dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen: Hester is een bekende in de modewereld, waar ze het haar van vele modellen heeft gedaan voor shoots en tijdens fashion weeks. Een plek bij haar in de salon boeken is wellicht niet het makkelijkste onderdeel van je dag - ze zit vaak volgeboekt - dus bedenk ruim van tevoren wanneer je wil gaan. We beloven je: je wil nooit meer anders.

Mogeen, Vijzelgracht 31

BOEK

2 Salon Rick van het Meer

Een van onze favorieten in het centrum van Amsterdam is toch wel Salon Rick van het Meer. Zodra je hier in de stoel neerstrijkt, vergeet je even de wereld om je heen. Na een uitgebreide analyse van je levensstijl in combinatie met je huiskleur, leeftijd, haarstructuur en gezichtsvorm weet je zeker dat je de deur uitgaat met een kapsel dat écht helemaal bij je past. Wees dus vooral eerlijk over hoe veel tijd je per dag aan je haar wenst te besteden, ook als dat niet meer dan vijf minuten is.

Salon Rick van het Meer, Spuistraat 231

BOEK

3 Haarwerk

De Groningse Susanne runde haar kapperszaak eerst in Groningen, waarna ze vertrok naar Amsterdam en de plek innam van wat voormalig The Building was. Suzanne is van alle markten thuis: van extensions zetten tot kleuren en perfect inzien welk kapsel het beste bij je haarstructuur en gezicht past. Daarnaast werkt ze samen met OOLAABOO, een eerlijk en duurzaam haarmerk van eigen bodem. Extra pluspunt: terwijl je toner of kleur intrekt neem je een van haar hondjes op schoot en vliegt de tijd voorbij.

Haarwerk, Haarlemmerdijk 156

BOEK

4 Charelle Schrieks ultieme routine voor volumineus en gezond haar | Dutch Beauty
5 Rob Peetoom Make-over Studio

Inmiddels zijn we de tel kwijt hoe veel salons Rob Peetoom bezit en hoe veel we hiervan hebben bezocht (tip: die in Seminyak en New York zijn waanzinnig!). Zoek je het iets dichter bij huis, dan kan je natuurlijk naar een van de zaken in Amsterdam terecht, maar des te leuker is het om een bezoek te brengen aan de make-over studio in Halfweg. Na een bezoek aan dit enorme industriële pant kan je - indien gewenst - als een compleet nieuw persoon naar buiten lopen.

Rob Peetoom Make-over Studio, Haarlemmerstraatweg 9, Halfweg

BOEK

6 Vaeneti

Is een grote blow-out jouw stijl of hou je van een beetje experimenteren? Dan ben je bij de color experts van Vaeneti aan het juiste adres. Niet alleen laten ze je lokken stralen, ze denken ook goed mee wat past bij jouw stijl en gezicht. En zo loop je zomaar eens de deur uit met een coupe waarvan je niet wist dat hij zo goed bij je paste.

Vaeneti, Ceintuurbaan 227

BOEK

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Haar