De reden waarom muggen het altijd op jou gemunt hebben

Al je vermoedens dat muggen altijd jou moeten hebben, bevestigd.

Black, Shoulder, Hairstyle, Fashion, Photo shoot, Photography, Black hair, Neck, Tree, Model,
Anne Menke, Vogue Nederland Wellness Special, Zomer 2018

De zomer is een heel fijn seizoen. Zo kunnen we weer volop genieten van de zon (mits je je goed insmeert), is het weer tijd voor die welverdiende vakantie en kunnen we ronddobberen op de meest originele pool floats. Helaas komen die zwoele zomeravonden op het dakterras of stadsstrand niet zonder gevaar: de helse muggen die je vervelende jeukende bultjes op je benen en armen bezorgen. Ben jij altijd degene waarop muggen het gemunt hebben? Dat is niet zonder reden, zegt de wetenschap.

Genen

Muggen staan erom bekend vooral actief te zijn in de vroege ochtend en rond zonsondergang, maar ook al zit je 's avonds laat nog op het terras (of 's nachts in bed, we have all been there), dan nog ben juist jij nog steeds diegene die wordt lekgeprikt, en niet je vriend(in). Volgens Jonathan Day, professor medische entomologie (de studie naar insecten) aan de Universiteit van Florida, en professor James Logan van de London School of Hygiene and Tropical Medicine, is daar een reden voor. Logan deed onderzoek naar de relatie tussen het aantal muggenbeten en de mensen die gestoken worden. Het blijkt dat gestoken worden compleet afhangt van je genen, iets waar je dus jammer genoeg helemaal niets aan kunt doen. 'De meest recente ontdekking is dat we weten dat het erfelijk is,' aldus Logan. Afijn.

Anti-muggenpil

Het was al bekend dat muggen niet afkomen op je gewoonten, het voedsel dat je eet of het parfum dat je draagt. Ze worden daarentegen wel aangetrokken door de geur van koolstofdioxide, die we allemaal bij ons dragen via onze poriën, zegt Day. Ook speelt volgens hem melkzuur een rol, een stof die we aanmaken tijdens het sporten. Ofwel: zweten zorgt voor meer muggen. Na deze nieuwe ontdekking zijn Logan en zijn team nu een driejarig onderzoek gestart naar eeneiige tweelingen om te kijken tot welke genen muggen worden aangetrokken en welke niet. Hij hoopt zo ooit een anti-muggenpil op de markt te brengen. Hoe eerder hoe beter, vinden wij.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness