Hoe Flexforms New Normal interieur je mentale en fysieke gezondheid verbetert

Hoe Flexforms New Normal interieur je fysieke en mentale gezondheid verbetert.

Furniture, Living room, Room, Couch, Interior design, Floor, Table, Wall, Coffee table, Building,
Flexform

We zagen het al in de mode – een graadmeter voor wat je later in de maatschappij gaat zien – met vooral veel praktische, jaren '90-geïnspireerde kleding uit de koker van Vetements en Céline. In een wereld die bijna op zijn kop lijkt te staan doordat je dagelijks via het nieuws Trumps Amerika voor de kiezen krijgt en waar je snel overprikkeld raakt door social media, wordt het steeds belangrijker dat je je thuis in een rustige cocon bevindt. Socioloog Francesco Morace spreekt zelfs van 'esthetische boulimia'. Het Italiaanse Flexform, dat stamt uit 1959, komt met een tegenreactie. Zij presenteerden hun nieuwste interieurcollectie onder de noemer 'New Cool' met als actuele boodschap: normaal zijn is cool, simpliciteit is exceptioneel. Of je als mens ook gelukkiger wordt van die kalme omgeving? Onderzoek zegt van wel.

Flexforms nieuwe Este sofa.
Flexform

Gezonde leefomgeving

Nu betekent minimalisme niet dat ontwerpers achterover leunen. Nee, er zit juist meer aandacht, tijd en liefde achter de collecties van een designautoriteit zoals Flexform. Innoveren, maar dan wel op een tijdloze manier. Zo presenteerde het Italiaanse designhuis op de bekende Salone del Mobile beurs in Milaan meubilar in eco-vriendelijke stoffen zoals linnen, katoen, kasjmier en poedelzacht fluweel – met of zonder driedimensionale patronen in strepen, ton sur ton stippen en visgraat. Dat natuurlijke effect zie je ook terug in de kleuren: naaldbosgroen, middernacht- of poederblauw naast warmere tinten als van een opgaande zon. Je in een 'groene ruimte' wanen is goed voor je gezondheid, zo blijkt uit onderzoek gepubliceerd in de journal of Environmental Science and Technology. Mathew White, van het European Centre for Environment and Human Health en de University of Exeter in Engeland, vertelt dat bijvoorbeeld door een park wandelen – volgens meerdere onderzoeken ga je er mentaal op vooruit als je 5-20 minuten per dag in de natuur doorbrengt – een langdurig positief effect oplevert. Nog meer dan extra geld verdienen of promoties, die alleen een korte termijn boost bieden.

Flexform

Organisatiegoeroe

Dat gevoel kun je ook naar binnen halen met Flexforms New Normal. Zo kom je in Flexforms lijn voor 2017 marmer tegen, is het hout zo bewerkt dat het zijn natuurlijke nerf bewaart en zijn er meer van dit soort foefjes toegepast voor een kalmerende, relaxte atmosfeer. Het is ook niet voor niets dat de Japanse organisatieconsultant Marie Kondo is uitgeroepen tot 'goeroe' door onder meer Goops Gwyneth Paltrow en The New York Times nadat ze haar boek The Life-Changing Magic of Tidying Up uitbracht. Je huis georganiseerd inrichten heeft volgens onderzoek van Indiana University (letterlijk getiteld Tidier homes, tidier bodies?) een groot effect op je gezondheid. De meubelstukken van Flexform zijn ook bedoeld als 'levende eilandjes' die geplaatst zijn rondom een binnenplaats vol met groene struiken en planten – dit idee vloeide voort uit de Italiaanse geschiedenis, met een structuur uit een eeuwenoude Romeinse villa. Het is tijd voor sereniteit en integogen elegantie. Bij Flexform voel je je zeker thuis met hun nieuwe collectie bestaande uit twee banken, met of zonder tafel, een fauteuil, salontafel, diverse houten en marmeren tafeltjes naast opbergkasten en een bed waaruit je niet meer wil opstaan. Bekijk meer bij Flexform.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness