De beste hot yoga studio’s in Amsterdam

De fijnste plekken in de hoofdstad om hot yoga en Bikram yoga uit te proberen.

Building, Property, Interior design, Architecture, Room, Ceiling, Design, House, Floor, Loft,
Equal Yoga Amsterdam

Het begon allemaal met Bikram yoga in de jaren zeventig, en sindsdien heeft hot yoga – yoga in een verhitte ruimte rond de 40 graden Celsius – niet stilgezeten. Favoriet bij menig sportieveling omdat in tegenstelling tot het (overigens onterechte) ontspannende imago van meer reguliere yogaklasjes, hot yoga een intense fysieke uitdaging biedt die haast gelijk staat een aan stevige aerobics les. Denk: met een hoofd zo rood als een tomaat, druipend van het zweet je in allerlei bochten wringen, dat is niet voor de poes. In Amsterdam komen er steeds meer studio's bij die hot yoga lessen aanbieden voor allerlei niveau’s en voor ieder wat wils. Vaak zijn er introductiedeals waarmee je voor een fijn prijsje een hele week onbeperkt alle lessen mag uitproberen om te zien of het wat voor je is. Voor het gemak zet ik de fijnste studio’s voor je op een rij.

Movements Yoga

De oude en vertrouwde Absolute Yoga aan de Amsterdamse Overtoom heeft een make-over ondergaan en heet vanaf nu Movements. Gelukkig kunnen we ook na de rebranding terecht voor hun uitgebreide aanbod aan hot (flow) yoga voor verschillende niveaus en pilates lessen onder leiding van ervaren leraren. De vernieuwde studio beschikt tevens over een balletbarre, en hot barre lessen staan op het program. Mocht je een extra uitdaging zoeken: de Hot Fit les is niet voor de fainthearted.Movements Yoga, Overtoom 230 Amsterdam, www.movementsyoga.com.

Studio 191

Studio 191 in de Pijp is al tijden een favoriete yoga- en fitness studio, waar sportief (en vrouwelijk) Amsterdam bijeenkomt in bebloemde yogaleggings om gebruik te maken van het enorme aanbod aan yoga-, barre-, pilates- en pre- en postnatale lessen. Maandag 6 februari opent op veler verzoek een tweede vestiging in Oud-West, die ook een ‘warm studio’ heeft waar verschillende verwarmde Pilates en yogalessen op het rooster staan. ‘Warm is the new hot,’ aldus eigenaresse Natasha. Ideaal voor wie klassieke Bikram yoga iets te serieus (en heet) is.

Studio 191, Jan Hanzenstraat 54H (West) en Lutmastraat 191B (de Pijp), www.studio191.nl.

Hot Flow Yoga

Hot Flow Yoga, de naam verraadt het al. Alle yogalessen die hier worden gegeven hebben een flow-element in zich; in tegenstelling tot traditionele Bikram vloeien de bewegingen en houdingen in elkaar over, waarbij je ademhaling je helpt om van de ene in de andere houding te bewegen. Bij ieder van de drie verschillende locaties (Jordaan, Oud-Zuid en Rivierenbuurt) kun je lessen volgen op drie temperatuurniveaus: non-heated (26-28 °C), warm (30-33 °C) en heated (35-38 °C). Denk aan klasjes als Hot Vinyasa Flow, Hot Core Flow (met nadruk op de spieren in je core), Ashtanga Style Flow (niet verwarmd) en Ballet Fitness.

Hot Flow Yoga Amsterdam, Jordaan, Prinsengracht, Rivierenbuurt & Amsterdam-Zuid, www.hotflowyoga.nl.

Bikram Yoga

Bikram Yoga Amsterdam opende in 2003 haar deuren als eerste Bikram yogaschool in Nederland. Bikram Yoga kun je zien als de OG onder de hot yoga’s. Deze stijl van lesgeven is ontwikkeld uit hatha-yogatechnieken en werd in de jaren zeventig populair onder yogi’s en yogaliefhebbers ###em

Bikram Yoga Amsterdam, Korte Prinsengracht 91 & Ceintuurbaan 426, www.bikramyoga.nl.

Equal Yoga

Equal Yoga noemt zichzelf ‘de mooiste hot power yoga studio van Nederland’ en de foto’s van de nieuwe vestiging aan de Rozengracht in Amsterdam (er zat al een studio in de Linnaeusstraat in Oost) bekijkend moeten we ze daar wellicht gelijk in geven. Het stoffige imago wat soms kleeft aan Bikram en Hot Yoga is ver te zoeken in de strak ingerichte studio’s die niet onderdoen voor die in L.A. of New York. Je kunt hier kiezen uit vier hot en warme yogavarianten (Hot Fusion, Core Flow, Core Power en Strong Flow) en één niet verwarmde Barre-les. Doe een proefweek voor maar €7,50 en probeer acht dagen lang het gehele lesaanbod uit om te kijken welke les het beste bij jou past.

Equal Hot Power Yoga, Rozengracht 191 & Linnaeusstraat 30, www.equalyoga.com.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness