Bitterzout

Foodblogger Carlijn waagt zich aan een bitterzout-kuur: een detox van slechts een dag.

bitterzout
Carlijn Potma

Mijn sappen detox is alweer dik een half jaar geleden, tijd voor een nieuwe uitdaging! Toevallig tipte miss Carita La Niña mij laatst de bitterzout-kuur: een detox van slechts een dag, waarmee je je lever een kleine schoonmaakbeurt geeft. Nog nooit eerder gedaan, en zo kort – dat is te overzien. Hoppa!

Afvoer van gifstoffen

Doel van de kuur is lever- of galstenen verwijderen, die zich door de jaren heen in je lichaam schijnen op te hopen. Eens per maand een bitterzout-kuur levert je meer energie op, een mooiere huid, een betere afvoer van gifstoffen, goede hormoonhuishouding en nog een hele rits andere dingen-waar-we-blij-van-worden. Geen idee of het 100% waar is, maar proberen kan geen kwaad. Toch?

Magnesiumzout

Naar het zogenaamde ‘bitterzout’ – ook wel Epsom of Engels zout genoemd – was het even zoeken, maar het Amsterdamse Unlimited Health heeft het sowieso op voorraad. Dit magnesiumzout is, naast olijfolie en een grapefruit, het belangrijkste ingrediënt van de kuur. Het stappenplan dat ik volgde was best simpel en bestond uit het drinken van een bitterzoutoplossing (4 eetlepels zout op 3 kopjes water) én: olijfolie met grapefruitsap (iew). Kijk hier, of hier voor een gedetailleerde beschrijving. Timing is belangrijk! Net als de dag waarop je het van plan bent: kies voor een rustig moment, doe het het liefst thuis of ergens waar het toilet om de hoek is. Want op dag twee zal je daar hoogstwaarschijnlijk een keer of drie naartoe rennen. En dan is het een kwestie van: omdraaien en kijken. Heb je het goed aangepakt, zie je hopelijk diverse ‘groene erwtjes’ (de stenen). En ja, dat is best raar.

Conclusie: blijkbaar doet het wel wat – over een maand probeer ik het zeker nog eens! Bovendien kan een dagje vasten helemaal geen kwaad (weet ook Jesse te Velden te vertellen. Ik werd er wel wat moe, suf en kouwelijk van (duh), maar dat nemen we voor lief. Oke, en de extreme behoefte aan bonbons en rode wijn uit zelfmedelijden na de kuur ook.

Dit heb je nodig:

- 4 eetlepels bitterzout- 3 koppen water- 120 ml olijfolie (kies voor een biologische, milde, extra vergine variant die vooral lekker smaakt)- sap van 1 grapefruit- plastic rietje (maakt het drinken makkelijker).- eventueel: Ornithine capsules om beter te kunnen slapen (ik liet dit achterwege en mistte het niet)

Zo pak je het aan:

Snel hier kijken!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness