Vitamine infuus: de oplossing voor een kater of slechts een Amerikaanse hype?

Vogue's Rinke Tjepkema test uit: een vitamine infuus bij ClausHoltz Aesthetics.

vitamine-infuus-amerikaanse-hype
Philippe Jarrigeon

Geen pot vitaminen zou op kunnen tegen een halfuurtje aan het vitamine-infuus. Victoria's Secret Angel Romee Strijd zweert erbij en neemt maar al te graag een vitamin shot voordat ze grote jaarlijke modeshow loopt. Vogue's Rinke Tjepkema testte het uit en liet zich razendsnel revitaliseren.

'Na het Amsterdam Dance Event is het hier dringen geblazen,’ vertelt Rogier Holtz, de helft van ClausHoltz Aesthetics in Amsterdam-Zuid, dat hij een jaar geleden opende met partner Floor Claus. ‘Een betere remedie tegen een kater bestaat niet’.

Anti-katerwerking

Vitamine-infusen, waarbij je een hoge dosis vitaminecocktail intraveneus krijgt toegediend, zijn komen overwaaien uit Amerika, waar je zelfs Infusion bars hebt. Sterren en topsporters zweren erbij en nu is de behandeling ook een hit aan het worden in Nederland. Ik kom voor wat officieel de Anti-aging therapy heet, een infuus met fysiologisch zout waaraan alle vitamines die je maar kunt bedenken worden toegevoegd, en daarna nog een boost B12. Zo’n superdosis vitamines zou helpen om tekorten aan te vullen die ontstaan bij diëten en intensief sporten. Bovendien herstelt het onmiddellijk de vochtbalans in het lichaam, vandaar de superieure anti-katerwerking.

Fluweelzacht

De behandeling is omstreden, want wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van zo’n infuus ontbreekt, maar de populariteit van de behandeling (zo’n veertig infusen per week) doet vermoeden dat het effect wel degelijk voelbaar is. Dat ga ik aan den lijve ondervinden, maar eerst moet er wel een naald mijn arm in. Ik kijk de andere kant op als arts Rogier (die mij er eerst van verzekerd heeft dat hij een goed infuus kan prikken: ‘ik doe de hele dag niks anders dan met naalden werken’) fluweelzacht een infuus aanlegt in mijn rechterarm, zodat ik als linkshandige desgewenst een halfuur in alle rust op mijn telefoon kan doorwerken.

Net als yoga

Dan word ik alleen gelaten. Mijn telefoon laat ik links liggen en ik staar een beetje voor me uit terwijl mijn aderen worden doorgespoeld met heilzame vloeistoffen. Het gejaagde gevoel van een kop koffe te veel verdwijnt al snel. Na afloop krijg ik nog dat shot B12 in mijn bovenbeen (dat is bij B12 beter dan intraveneuze toediening) en met een kalm en helder gevoel, dat ik herken van na een les yoga, verlaat ik het pand. Of dat nu komt door de vitamines of door een prikkelvrij halfuur – Rogier zal het weten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness