Nieuw onderzoek toont aan dat verouderingsproces kan worden teruggedraaid

Wetenschappers een manier hebben gevonden om de genmutatie die veroudering veroorzaakt uit te schakelen.

onderzoek-verouderingsproces-terugdraaien
Jan Welters voor Vogue Nederland

Terwijl apps als Facetune als paddenstoelen uit de grond groeien, hebben genetica experts een remedie voor het behandelen van ouderdomssymptomen ontdekt. Nieuw onderzoek van de University of Alabama in Birmingham toont aan dat wetenschappers een manier hebben gevonden om de genmutatie die veroudering veroorzaakt, uit te schakelen. Hierdoor zal het verouderingsproces zoals het krijgen van rimpels en haarverlies teruggedraaid worden. Wetenschappers publiceerden het onderzoek in het wetenschappelijk tijdschrift Cell Death & Disease.

Gladdere huid

Toen wetenschappers gedurende een periode van vier tot acht weken een mutatie bij muizen activeerden die ervoor zorgden dat hun mitochondriale functie afnam, begonnen ze haar te verliezen, vertoonden ze grijs haar en ontwikkelden ze rimpels. Het team creëerde de afwijking door een antioboticum, doxycycline, toe te voegen aan hun drinkwater. Toen de genmutatie werd uitgeschakeld en de normale mitochondriale functie werd hersteld, kregen de muizen een gladdere huid en een vollere vacht.

Verder onderzoek

'Voor zover wij weten, is deze waarneming ongekend', zegt Keshav Singh, een van de wetenschappers, in het onderzoeksverslag. 'Het suggereert dat epigenetische mechanismen die aan de basis liggen van het mitochondria-tot-celkern proces een belangrijke rol spelen bij het herstel van het normale huid- en haarfenotype.' Onderzoek bij dieren leveren vaak niet dezelfde resultaten op als bij de mens. Maar de wetenschappers van University of Alabama geloven dat deze ontdekking deuren opent naar verder onderzoek.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness