Veroorzaakt dit mineraaltekort jouw suikerverslaving?

Shop magnesium supplementen met korting – ideaal voor bij een suikerverslaving.

mineraaltekort-suikerverslaving
Karlie KlossYouTube

Heb je al je hele leven een onverzadigbare sweet tooth? Zo sterk dat je bijna het gevoel hebt dat het in je DNA zit verankerd? Volgens nieuw onderzoek in de British Journal of Sports Medicine zou suiker net zo verslavend zijn als cocaïne, terwijl er ook wetenschappers zijn die dit sterk tegenspreken. Hoe het ook zij, het zou zomaar kunnen zijn dat jouw suikerverslaving niet perse een voorkeur is, maar wordt veroorzaakt door een tekort aan het mineraal magnesium.

Vogue Online Shopping Night

Voor wie helemaal wil stoppen met suiker (wat vrijwel overal inzit overigens – van pastasauzen tot chips, natuurlijk koekjes, maar ook notenyoghurt) kan het ontmoedigend zijn als je na een maand suikervrij eten nog steeds je cravings hebt. De oplossing zou zomaar kunnen schuilen in het innemen van hoogwaardige magnesiumcapsule. Dit shop je bijvoorbeeld bij Vitaviva, die een vegan variant in het assortiment heeft. Magnesium is wereldwijd een van de mineralen waar het menselijk lichaam het meeste gebrek aan heeft. Tijdens een reguliere bloedtest bij de huisarts wordt dit niet altijd opgepikt, dus vraag hier (mocht je langs de dokter gaan) expliciet naar. Dit mineraal verdwijnt bovendien gestaag uit onze aarde. Dit betekent dat in de groenten die we groeien ook steeds minder magnesium voorkomt, m.a.w. we krijgen er minder van binnen. Nog een belangrijke kanttekening: het is vrijwel onmogelijk om een overdosis magnesium te consumeren.

Vitaviva

Magnesium stopt sugar cravings

Maar waarom helpt magnesium dan bij je sugar cravings? Dit mineraal matigt bloedglucoseniveau's en voorkomt de kans op diabetes type 2. Als je teveel weegt (of al heel lang dagelijks veel suiker inneemt – voor wie skinny fat is) dan reageert je lichaam bovendien minder goed op insuline. Kies je toch voor dessert na brunch, geen paniek! Magnesium zorgt ervoor dat je lichaam fructose beter kan managen, waardoor je minder snel suikerpieken- en dips krijgt. Maar nog het meest interessant: volgens de wetenschap kan magnesium de genen in ons lichaam op het gebied van suikerverslaving wijzigen. Door magnesiumsupplementen in te nemen kan de expressie van 58 verschillende genen in mensen met overgewicht veranderen – veel van deze genen hebben te maken met insuline en glucose stofwisseling. Magnesium helpt overigens ook bij stress, anxiety, slaapstoornissen en PMS. Stressed out? Probeer ook eens een bad met magnesiumzout. Hier zweert Victoria's Secret model Alessandra Ambrosio ook bij. Magnesium zit trouwens ook in vijgen, boerenkool, spinazie, snijbiet, pompoenzaden, amandelen, kefir, zwarte bonen en (de suikervrije variant, pretty please) zwarte chocolade. Nog een laatste tip: als je magnesium en Vitamine D (goed voor je darmstelsel) samen slikt dan versterken de twee elkaar. Door de toevoeging van magnesium wordt de Vitamine D beter geabsorbeerd.

Vitaviva

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness