Sara Sampaio onthult aan deze haarziekte te lijden

De Victoria's Secret Angel heeft een bijzondere haaraandoening met de naam trichotillomanie.

sara-sampaio-haarziekte
Getty Images

Victoria's Secret Angel Sara Sampaio heeft op Instagram onthuld dat ze aan een haarziekte lijdt, genaamd trichotillomanie. Dit is een psychische aandoening die in de medische wereld wordt geschaard onder 'obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen'; een stoornis in de impulsbeheersing. Wie aan deze aandoening lijdt, zoals Sampaio, heeft een overmatige aandrang om eigen haren uit te trekken, zowel hoofdhaar, wimpers en wenkbrauwen als haar op andere delen van het lichaam. In het geval van het Portugese model heeft ze vooral de neiging om haar wenkbrauwharen uit te trekken, en dat heeft elke dag gevolgen op haar leven.

Brows

Het was eind juli toen Sampaio haar Instagram-volgers in Stories vroeg haar een vraag te stellen, terwijl ze zelf vastzat in de file. Een volger vroeg het 27-jarige model wat haar wenkbrauwroutine was? Waarop ze antwoordde: 'Ik probeer er niet aan te komen, maar helaas lijd ik aan trichotillomania en kan ik niet stoppen eraan te trekken! Daarom heb ik veel gaatjes in mijn wenkbrauwen. Met een wenkbrauwpotloodje vul ik die in.' Trek jij ook weleens aan je haar of laat je het vaak door je handen gaan waardoor er in feite ook aan getrokken wordt? Het kan onschuldig zijn, maar bij sommigen gaat het zo ver dat ze er kale plekken aan overhouden. Bij Sampaio gaat het om een milde vorm, die begon op haar vijftiende. Het verergert volgens haar als ze stress heeft, of als ze juist rustig tv zit te kijken en ze 'niks anders te doen heeft.' Ze raadt anderen, die hier ook last van hebben, aan om een dokter te raadplegen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness