Beyoncé eerlijk over spoedbevalling met keizersnede en post-baby body 'Ik push mijzelf niet meer'

Beyoncé is openhartig over hoe haar lichaam na de bevalling is veranderd.

beyonce-openhartig-keizersnede-en-post-baby-body
Tyler Mitchell / Instagram @Voguemagazine

Het is nu 14 maanden geleden dat Beyoncé beviel van haar baby twins, Rumi en Sir. Twee kerngezonde kinderen die in een prachtig, en heel bijzonder gezin, zullen opgroeien, maar voor new mom Beyoncé ging het eerste begin, de bevalling, niet geheel over rozen. Voor Vogue's septembernummer, waarvoor ze op de cover staat en zelf de art direction deed, vertelt ze nu eerlijk over de keizersnede die ze plots met spoed moest ondergaan, en de druk die er op moeders (zeker die in de publieke belangstelling staan) ligt om meteen weer 'fit' te worden.

Self-love, self-care

Zo vertelt de 36-jarige zangeres openhartig aan Vogue dat ze een maand bedrust moest houden van de artsen voor haar bevalling, en uiteindelijk over moest gaan op een keizersnede, omdat zowel haar eigen leven als die van haar nog te geboren baby's in gevaar waren. Zo heeft ze onthuld:

'Ik woog bijna 99 kilo op de dag dat ik beviel van Rumi en Sir. Ik was volledig opgezwollen door toxemia (zwangerschapsvergiftiging) en lag al een maand op bed. De gezondheid van mijzelf en mijn baby's was in gevaar, dus moest ik een spoedbevalling ondergaan met keizersnede. We hebben lange tijd in het ziekenhuis gelegen. Mijn man was echt een krijger en zo'n grote steun en toeverlaat voor mij. Ik ben trots om zijn kracht en evolutie als man, als beste vriend en vader te hebben mogen aanschouwen ... Na de keizersnede voelde mijn middenrif anders. Het was een gigantische operatie geweest. Sommige organen zijn tijdelijk verplaatst, en in sommige gevallen worden deze zelfs volledig verwijderd tijdens dergelijke ingreep. Ik weet niet of iedereen dat begrijpt. Ik had echt tijd nodig om te helen, te herstellen. Tijdens mijn herstel gaf ik mijzelf zelfliefde, zorgde goed voor mijzelf en omarmde dat ik nu voller was. Ik accepteerde wat mijn lichaam wilde zijn. Na zes maanden begon ik mij voor te bereiden op Coachella. Ik werd tijdelijk vegan, gaf koffie, alcohol en alle soorten fruitdrankjes op. Maar ik bleef geduldig en genoot van mijn vollere curves. Zo ook mijn man en kinderen.'

Ze geeft toe dat ze na de geboorte van dochter Blue Ivy in 2012 'druk op zichzelf uitoefende om het babygewicht in drie maanden te verliezen, en plande zelfs expres een kleine tour in om mijzelf ervan te verzekeren dat ik door zou zetten. Als ik daar nu op terugkijk was dat gekkenwerk. Ik gaf nog borstvoeding toen ik de Revel shows in Atlantic City gaf. Na de tweeling ging ik over op een geheel andere aanpak.' Verder deelt ze met de lezers: 'Tot op de dag van vandaag zijn mijn armen, schouders, borsten en dijen voller. Ik heb een kleine mommy pouch, en ik heb geen haast om daar vanaf te komen. Ik vind het echt. Als ik klaar ben om weer een sixpack te hebben, ga ik weer in 'beast zone' en keihard werken tot ik dat heb bereikt. Maar op dit moment, vind ik het goed zo.' Lees het volledige verhaal op Vogue US.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness