Kokosolie is 'puur vergif' volgens Harvard-professor

De geliefde olie ligt opnieuw onder vuur door statement van een Amerikaanse professor.

People, Photograph, Sitting, Fun, Leisure, Fashion, Vacation, Friendship, Summer, Happy,
Theo Wenner voor Vogue Nederland, maart 2018.

De olie die iedereen het liefst elke dag in de pan gooit of op zijn huid smeert, ligt onder vuur door een statement van een Harvard-professor. In een spraakmakende speech maakt Dr. Karin Michels, professor bij de Harvard TH Chan School of Public Health, duidelijk dat kokosolie 'puur vergif' is voor het lichaam.

Geprezen als superfood

De onderzoeker die ook directeur is van het Institute for Prevention and Tumour Epidemiology op de Universiteit van Freiburg in Duitsland, stelt dat kokosolie 'een van de slechtste dingen is die je kunt eten' door de verzadigde vetzuren in de olie die schadelijke effecten hebben op je lichaam. Dit druist in tegen de algemene overtuiging dat kokosolie goed is voor je gezondheid door al jarenlang geprezen te worden als 'superfood'. Volgens Dr. Michels is het consumeren van kokosolie veel schadelijker dan varkensvet. Als het aan de professor ligt, kun je best kiezen voor onverzadigde vetten om het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd te verminderen.

Serieuze impact

De speech van Dr. Michels over de misvatting van de zogezegde 'gezonde variant van dierlijk vet', werd al meer dan 820 duizend keer bekeken op YouTube. In een vijftig minuten durende lezing 'Coconut Oil and other Nutritional Errors' licht ze alle gevaren toe. Op basis daarvan adviseert ze om olijfolie of koolzaadolie als alternatief te gebruiken. Ook lijnzaadolie is rijk aan omega 3-vetzuren en even goed voor je lichaam. Voor diegenen die kokosolie als beautyproduct gebruiken is er geen gevaar, het zou zelfs erg goed zijn voor verschillende huidaandoeningen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness