Ontdek de beste meditatie-apps voor een echt 'offline' moment

Ga twee minuten of langer even helemaal offline met behulp van deze meditatie- en mindfullness apps voor je smartphone.

Photograph, Sitting, Beauty, Long hair, Hairstyle, Fashion, Photo shoot, Blond, Photography, Model,
Petrovsky & Ramone

Ben je alleen maar aan het werken en heb je weleens een paniekerig gevoel door alles wat er op dit moment in de wereld afspeelt? Dit in combinatie met nog wat kopzorgen, kan het wel eens zijn dat je aan innerlijke rust toe bent. Of je gaat naar je wekelijkse meditatiesessie of je wil even tien minuten inlassen om te ontstressen tussen drukke meetings in. Als je tijd inlast om stil te staan bij het dagelijkse reilen en zeilen, gebeuren er alleen maar goeie dingen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Investeren in jezelf

Hou je van diepe ademhalingsoefeningen of kies je voor meditatie met spraakbegeleiding om je geest te ontspannen, het heeft aanzienlijke voordelen voor je mentale en fysieke gezondheid. Meerdere onderzoeken suggereren zelfs dat het de symptomen van angst, depressie en slapeloosheid kan verbeteren, evenals de bloeddruk kan verlagen. En zelfs bij het schrijven van dit artikel, moet ik mezelf eraan herinneren dat ik straks nog even de tijd neem om mijn steeds voorbijrazende gedachten aan de kant te zetten. Soms is even stilstaan al een hele vooruitgang, toch? Op basis van ratings en persoonlijke ervaringen lijst Vogue de beste meditatie-apps waarbij je op eender welk tijdstip en plaats een welverdiende pauze kan inlassen en die zowel voor iPhone als voor Android beschikbaar zijn. Word je al gestresst bij het gedacht om daar ook nog eens tijd voor vrij te maken? Investeren - in je gezondheid - wie z'n best doet zal het leren.

Het artikel gaat verder onder de video.

Probeer Cato van Ee's yogaroutine thuis

1. Simply Being

Een app die liever niet enkel zegt wat je "moet" doen maar door behulp van muzieksessies je zó zen laat voelen. Luister naar geluiden uit de natuur - onze favoriet is "Light Rain" - en kom tot rust door het toepassen van een gecontroleerde ademhalingsoefening op het ritme van de geluiden. De app is ontwikkeld door Mary en Richard Maddux, bekend om hun populaire Oasis meditatie podcast. Het koppel heeft al veertig jaar ervaring in begeleide meditatie in combinatie met relaxerende muziek. In de nieuwste update van de app kun je genieten van natuurgeluiden van award winnaar geluidsrecordist Gordon Hempton. Simply Being moedigt je aan om meerdere sessies per dag in te lassen.

2. Head Space

Het is een van de populairste meditatie-apps waarbij je de te ervaren stress op dat moment even een plaats kunt geven. Met zijn honderden begeleide meditaties ligt "even mentaal offline gaan" binnen handbereik. De app beschikt over Mindful Moments die je scherp houden tijdens de dag, een SOS-sessie die je kunt inschakelen bij momenten van paniek, angst en stress. De Sleep Sounds-functie wiegt je zowaar in slaap zonder vijfhonderd schapen te tellen en je kunt ook vrienden uitnodigen om samen te mediteren. Head Space is ook kindvriendelijk waarbij er gefocust wordt op "kindness", kalmte en focus. Wist je dat met de Mini Meditations-modus twee tot drie minuten effectief kunt mediteren?

3. Smiling Mind

Alleen van de naam zou je al rustig worden, niet? De Smiling Mind-app is ontwikkeld door psychologen en brengt balans in het leven, zo wordt er verklaard. Een echt pluspunt; de app is van een non-profit organisatie en dus 100 procent gratis zonder addertjes onder het gras. Het is kindvriendelijk en je kunt ook sub accounts aanmaken voor je familie waardoor je elkaars programma's kunt delen en progressie kan opvolgen. Smiling Mind focust op mindfullness in het klaslokaal en heeft op maat gemaakte programma's voor elke leeftijdsgroep.

4. Stop, Breathe & Think

Het begint al goed want het eerste dat je moet doen als je inlogt met de app is "inchecken bij jezelf". Van zodra je emotionele data is verzameld kies je de oefeningen die het best bij je persoonlijkheid en levensstijl passen. De bekende 17 minuut durende Body Scan helpt om je hele lichaam gewaar te worden - een van de grootste oefeningen bij meditatie. Steeds terugkerende commentaren bij reviews over de app gaan over de leuke illustraties die bij de oefeningen komen. Het wordt ook wel het "eerste emotionele platform voor de jongere generatie" genoemd. Op Stop, Breathe & Think zijn ook yoga- en drukpuntmassage technieken terug te vinden.

5. Simple Habit

Van 's werelds beste mindfullness leraren bij Google en voormalige monniken; één ding is zeker, de app werd ontwikkeld door experts. De Simple Habit-app is vooral geliefd voor zijn On the Go-feature voor mensen met een drukbezette agenda. Met vijf minuten mediteren per dag kun je je leven al verbeteren, zo blijkt. De app geeft zelfs reminders om je eraan te herinneren dat mediteren wel in je planning past. Op de gebruiksvriendelijke app Simple Habit zijn de instructies duidelijk en helpen je zelfs voor te bereiden voor een groot event.

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness