Waarom aandacht voor borstkanker juist deze maand zo belangrijk is

Oktober is borstkankermaand: lees hier wat jij kunt doen.

Fashion model, White, Clothing, Fashion, Photo shoot, Model, Shoulder, Photography, Leg, Footwear,
Alique, Vogue Nederland, december 2012

Er is natuurlijk iedere dag aandacht voor borstkanker, maar om het goed op de kaart te zetten, is oktober ‘borstkankermaand’. Veel bedrijven, zoals Estée Lauder, vragen aandacht voor de nare ziekte en zetten producten in het schap waarvan een deel van de opbrengst naar onderzoek gaat. Pink Ribbon is ook flink actief, met name in oktober. Lees en kijk wat jij kunt doen.

Fijn idee

De Estée Lauder Companies’ Borstkanker Campagne, opgezet door Evelyn H. Lauder, heeft wereldwijd al meer dan 76 miljoen dollar opgebracht, en gaf via de Breast Cancer Research Foundation® (BCRF) meer dan 62 miljoen dollar aan financiering voor 250 medische onderzoeksfondsen. Koop je deze maand een beautyproduct van Clinique, Aveda of Estée Lauder waar een roze strikje op zit, dan draag jij ook bij aan deze financiering. Fijn idee, toch? En dan is er de Stichting Pink Ribbon die deze maand de wereld roze laat kleuren om geld in te zamelen voor onderzoek. Een voorbeeld hiervan is een onderzoek naar chemotherapie bij een bepaalde groep vrouwen, dat onlangs van start is gegaan.

Nieuwe inzichten chemotherapie

Jonge vrouwen met borstkanker hebben vaker een triple negatieve borstkanker. Dat is een zeer agressieve vorm van borstkanker die kort na de diagnose kan terugkeren en uitzaaien. Volgens de richtlijnen worden al deze patiënten na operatie/bestraling aanvullend behandeld met chemotherapie. Maar de vraag is of dit ook bij iedereen nodig is, want uit eerder onderzoek blijkt dat chemotherapie voor deze groep patiënten vaak onnodig is. De essentiële vraag is nu: wie van deze patiënten moet wel met chemo worden behandeld en wie niet? Om die lastige vraag met zekerheid te kunnen beantwoorden is er een door Pink Ribbon gesubsidieerd onderzoek gestart. Chemotherapie is een zware behandeling die vaak gepaard gaat met een minder goede kwaliteit van leven op de korte en lange termijn. Zo heeft het onder andere effect op de vruchtbaarheid en op het energielevel.

Kom in actie

Dit onderzoek kan mogelijk maken dat een aantal jonge vrouwen met triple negatieve borstkanker in de toekomst geen chemotherapie meer hoeft te krijgen. Wil je weten wat Pink Ribbon nog meer doet met het geld dat binnenkomt, bijvoorbeeld als je de speciale Pink Ribbon armband aanschaft of fysiek in actie komt tegen borstkanker? Kijk op www.pinkribbon.nl en help mee, deze maand, en liefst ook alle andere.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness