Je Fitbit liegt je dus al die tijd voor over hoeveel calorieën je verbrandt

Een nieuw onderzoek toont aan dat fitness trackers je voorliegen als het gaat om de zogezegde verbrande calorieën.

Human leg, Leg, Standing, Joint, Thigh, Sportswear, Arm, Photo shoot, Muscle, Spandex,
Alex Waltl, Vogue Nederland, maart 2019.

Trilt je favoriete fitness tracker om je pols weer op als je je dagelijkse tien duizend stappen heb behaald? Good for you. Of althans, dat dachten we. Een nieuw onderzoek wijst uit dat populaire fitness trackers als Fitbit het aantal calorieën dat je verbrand tijdens een wandelsessie met meer dan 50 procent overschatten.

Voorliegen

Onderzoekers van de Aberystwuth University ontdekten dat activity trackers tussen de 15 en 70 euro faalden tijdens wandel-en rentesten. De BBC meldt dat het onderzoek werd gedaan waarbij vrijwilligers op een loopband een aantal testen ondergingen met een zuurstofmasker. De resultaten daarvan werden vergelijken met de Fitbit Charge 2, volgens BBC de meest verkochte tracker op dit moment. Het calorieverbruik dat Fitbit aangeeft is maar liefst 50% overschat bij wandelsessies. Andere polsbandjes als Letscom HR en Letsfit gaven een overschatting van 15,7% en 2%. Opvallend: wanneer je gaat hardlopen onderschat Fitbit het verbranden van calorieën dan weer met 4%. Al kan een fitness tracker veel inzicht bieden in je activiteiten gedurende de dag én hoe het met je gezondheid is gesteld, er echt op vastpinnen is af te raden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness