Verover de stad op inline skates nu skeeleren weer een comeback maakt

Doe als Luna Bijl en andere modellen die niet meer naar de sportschool kunnen en haal je skates weer uit de kast.

sarah michelle gellar op skates
Deborah Feingold

Sinds de intelligente lockdown begon vijf weken geleden heb ik veel dingen gezien waar ik het bestaan nog amper van wist. Mijn uitgroei, (nog drie weken en ik ben officieel geen blondine meer) en een andere maat spijkerbroek vanwege alle quarantaine-koekjes en glazen wijn, bijvoorbeeld. Maar deze tijd brengt ook op sportgebied nieuwe trends, want nu de sportscholen zo lang dicht zijn en niet iedereen wil of kan hardlopen, moeten er alternatieve buitensporten worden gezocht. Zie daar inline skates, waarmee ik in de jaren ‘00 het Vondelpark door racete en de stad aan mijn voeten lag.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Terug van weggeweest

Nu Amsterdam zoveel rustiger is en de lente aan is gebroken, zie ik ze na jaren van afwezigheid opeens overal weer. Skatewinkels draaien ongekende omzetten en op Instagram blijven modellen Luna Bijl en Marlijn Hoek fit op skates. Onze eigen digital content manager Jilke maakt om zeven uur ’s ochtends in alle rust rondjes in het Oosterpark.

Zien: nog meer 90's nostalgie met de Spice Girls

Eigenlijk vond ik ze altijd te lelijk en koos voor leren rollerskates, maar als Luna ze draagt kan ik ook niet meer achterblijven. Skaten is net als schaatsen goed voor je uithoudingsvermogen en je traint er bovenbenen en billen mee – op naar het figuur van schaatser Jutta Leerdam dus. Veel heb je er niet voor nodig, hoewel voor beginners kniebescherming en een helm misschien wel aan te raden zijn. Zo doe je het in stijl!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sport & Fitness