Kom fit de feestdagen door met deze tips van Romee Strijds personal trainer

Lees hier het exclusieve Vogue interview met celebrity personal trainer Justin Gelband en ontdek hoe jij jouw feestdagen gezonder kunt maken.

De feestdagen staan weer voor de deur en ook al ziet the season to be jolly er dit jaar iets anders uit, gezelligheid hoeft zéker niet helemaal van de baan te zijn.Een heerlijk luxe kerstdiner – zelf gemaakt of thuisbezorgd – en een paar warme oliebollen met champagne tijdens oud en nieuw zullen je gegarandeerd in de stemming brengen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Helaas is december niet bepaald de gezondste maand van het jaar. Een beetje smokkelen met je gezonde levensstijl is helemaal niet zo erg, dat maakt Sinterklaas, Kerstmis en oud en nieuw immers ook leuk. Dat gezegd hebbende zijn er wel een paar simpele tips waarmee je zonder je holiday cheer te beperken toch de feestdagen iets gezonder kunt doorlopen. Vogue sprak celebrity personal trainer Justin Gelband die onder andere modellen zoals Irina Shayk, Candice Sawnepoel en Romee Strijd traint. Met deze trucs start je gezond het nieuwe jaar en kun je nog steeds optimaal genieten van de laatste dagen van 2020.

Intermittent fasting

'Ik geloof echt in intermittent fasting en dan heb ik het niet over jezelf uithongeren,’ vertelt Gelband. ‘Ik bedoel daarmee dat je een tijdslot kiest van bijvoorbeeld acht uur per dag waarin je kunt eten. Tijdens de feestdagen eten mensen zich geregeld helemaal vol, dus geef je lichaam de tijd om het allemaal te verteren. Ook voel je je minder schuldig wanneer je toch iets ongezonds eet, omdat je niet continu aan het snacken bent.’

Eet vroeg

Volgens Gelband is het prima om tijdens de feestdagen soms iets ongezonds te eten, maar doe alles met mate. 'Kies een paar dingen die je lekker vindt en eet ze zo vroeg mogelijk.' Een luxe kerstonbijt is daarom misschien een beter idee dan een extravagant kerstdiner. Ook na de feestdagen is het goed om dit advies te gebruiken. Verschillende studies tonen namelijk aan dat mensen die bovenal royaal ontbijten minder makkelijk aankomen, en tevens een verminderd risico lopen op hart- en vaatziektes.

Spirituele gezondheid

‘Neem elke dag minstens tien minuten om gewoon op de grond te liggen met gesloten ogen en even volledig los te koppelen. Bedenk misschien ook een doel wat je voor kerst wilt behalen en weet dat je hoe dan ook dat voor elkaar gaat krijgen.' Verder raadt Gelband ook de apps van Insight Timer of Joe Dispenza aan voor goede guided meditations.

'Wanneer je lichaam in een staat van stress verkeert, herstelt het minder snel. Een van de dingen die mensen zich niet realiseren is dat stress ervoor zorgt dat de kilo's er niet vanaf gaan. Als je meditatie gebruikt om stress los te laten na een work-out, dan ontspant dat je geest, je hersenen en je lichaam met als gevolg dat je metabolisme een boost krijgt.’

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Straf jezelf niet

Ook is het volgens Gelband belangrijk om jezelf niet te straffen als je je doelen niet haalt. 'Ik denk dat het daar bij veel mensen fout gaat. Bingen is in mijn business echt een ding. Eerst verhongeren mensen zich totdat ze breken en toch bepaalde dingen gaan eten. Vervolgens straffen ze hun lichaam door té intensief te sporten of bijvoorbeeld diuretica te nemen. Zo kun je niet leven.’

Neem even pauze

'Ik denk dat je tijdens de feestdagen ook drie of vier dagen pauze kunt nemen,’ legt Gelband uit. ‘Ik denk namelijk dat mensen vaak te veel sporten, zonder hun lichaam een kans te geven om te herstellen. Dus geef jezelf de dagen tussen bijvoorbeeld kerst en oud en nieuw om even te ontspannen en tijd met je familie of partner door te brengen.’ Volgens de celebrity personal trainer doet een beetje rust namelijk wonderen voor je lichaam.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder