Treat yo'self! Met Vogue's quarantaineplanning verandert thuisblijven in de ultieme staycation

Maak thuisblijven leuk en makkelijk door je goed voor te bereiden op een mogelijke quarantaine.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Rijksoverheid en volgt de maatregelen vanaf 15 december zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

We zeggen allemaal dat we echt wel binnenblijven wanneer dat moet, maar toch kan een telefoontje van de GGD of een notificatie van je CoronaMelder-app voor behoorlijk wat stress zorgen. Wie laat mijn hond uit, hoe doe ik de boodschappen en wat ga ik met al die extra uren doen? Het is belangrijk om je voor te bereiden op een mogelijke quarantaine. Zo kun je wanneer je plots een aantal dagen binnen moet zitten, volop gebruik maken van je vrije tijd.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wanneer moet ik thuisblijven?

Simpel gezegd blijf je thuis wanneer jij mogelijk COVID-19 hebt opgelopen. Dat is het geval wanneer jij of je huisgenoten last hebben van klachten die op corona lijken. Denk hierbij aan verkoudheid, hoesten, verlies van reuk en smaak, benauwdheid en koorts. Neem ook milde klachten serieus. Het voelt misschien overdreven om thuis te blijven, als je je prima voelt, maar wat voor jou een milde kuch is, kan zomaar voor iemand anders een ziekenhuisopname betekenen. In het geval van een Coronamelder notificatie kan het zelfs zo zijn dat je helemaal geen symptomen hebt. Ook in zulke gevallen is het belangrijk om thuis te blijven, want ook zonder klachten kun je het virus verspreiden.

De Vogue quarantaineplanning

Zodra je klachten hebt kun je je laten testen. Heb je geen klachten, dan moet je vijf dagen lang binnenshuis blijven en kun je je vanaf de vijfde dag na de blootstelling laten testen. Laat je je niet testen, dan duurt de quarantaine 10 dagen, omdat het zo lang kan duren voordat de eerste klachten zich ontwikkelen. Nu is een aantal dagen thuisblijven niet ideaal, maar dat betekent niet dat je je vijf dagen lang hoeft te vervelen. Met deze Vogue quarantaine planning vliegen de dagen gegarandeerd voorbij.

Dag 1: take it easy and take-out
De eerste dag is natuurlijk het meest onverwachts. Daarom heb je ook het perfecte excuus om na een lange thuiswerkdag gewoon makkelijk eten te laten bezorgen. Kies voor iets simpels zoals pizza of een wokmaaltijd, niets té over the top (dit komt namelijk later nog). Neem ook de tijd om je boodschappen voor de rest van de week te regelen. Het handigste is om al voor je quarantaine afspraken te maken met vrienden, buren of familie, zodat zij waar nodig direct kunnen bijspringen.

Dag 2: tover jouw badkamer op tot at-home spa
Zorg ervoor dat je een wellness pakket klaar hebt liggen voor een mogelijke quarantaine. Zo heb je iets om naar uit te kijken. Vul hem met een sheet masker, geurkaars, bruisbal en nog andere heerlijke wellness goodies. Woon je samen met iemand, dan is dit bovendien de perfecte kans om allebei je massagetechnieken te ontwikkelen en elkaar te verwennen met een half uurtje pure ontspanning.

Dag 3: probeer een nieuwe work-out
Een quarantaine betekent niet per se een minder gezonde levensstijl, want er zijn genoeg online work-outs en sportsessies. Dit is je kans om iets nieuws te proberen, dus neem de te tijd om een paar leuke tutorials uit te zoeken. Wie weet raak je wel verslaafd aan een nieuwe work-out en houd je nog een aantal gezonde gewoontes over aan je quarantaine.

Dag 4: organiseer een virtuele borrel
De afgelopen dagen waren leuk, maar waarschijnlijk begin je nu wel je collega’s en vrienden te missen. Kortom, het perfecte moment om een virtuele borrel te organiseren en weer even bij te kletsen. Stuur iedereen wel al op de eerste dag van je quarantaine een appje zodat ze deze avond vrij kunnen houden. Zet dan ook meteen wat borrelhapjes en een lekkere wijn in je virtuele winkelmand, zodat je goed bevoorraad bent voor je avond.

Dag 5: een filmavond met driegangendiner
Vanaf vandaag mag je je laten testen door de GGD. Dat betekent dat voor veel mensen de quarantaine er bijna opzit en dit mag gevierd worden. Trakteer jezelf op een luxe driegangendiner van je favoriete restaurant, want door thuis te blijven heb jij jouw steentje bijgedragen aan de strijd tegen het virus. Na een culinaire eetervaring in je eigen keuken kun je je vervolgens innestelen op de bank met de leukste film op je Netflix watchlist. Zo kun je nog even genieten van de laatste uren van je quarantaine.

Dag 6: de testdag
Vandaag krijg je waarschijnlijk te horen of je weer naar buiten mag. Is je testuitslag negatief, geniet dan weer van de buitenlucht tijdens een lange wandeling. Ben je positief getest, dan vertelt de GGD je hoelang je precies moet thuisblijven. Niet getreurd, want een paar van deze quarantaine tips zijn prima te recyclen. Wel is het zo dat je in thuisisolatie moet, en je je huisgenoten niet meer mag aanraken na een positieve test. Dus de massages mogen helaas niet meer. De rest van je spa dag kun je natuurlijk wel herhalen. Kies verder gewoon voor een nieuwe film, een ander restaurant en een andere groep vrienden voor je virtuele borrel en je hebt in no-time weer een leuke week om naar uit te kijken.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Coronavirus