Zo vier jij helemaal coronaproof oud en nieuw – en dat is alles behalve saai

Vogue selecteert de leukste tips voor een onvergetelijke avond.

hand pouring a champagne fountain
Elizabeth HachemGetty Images

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Rijksoverheid en volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

2020 zit er bijna op en het is nogal een jaar geweest. Iedereen kent inmiddels het begrip coronacoaster – de momenten waarin je je de ene keer geweldig voelt in je eigen bubbel, maar het andere moment verdrinkt in self pity – en er is geen beter woord om 2020 mee te omschrijven. Kortom: tijd om er een knaller van een einde aan te maken en vol goede moed aan een nieuwe jaar te beginnen. Maar hoe doe je dat precies? Uitgaan is geen optie en je kan ook niet een ouderwets huisfeest geven. Om de gemoederen hoog te houden én flink uit te pakken op de avond zelf, deelt Vogue dé tips om van oudejaarsavond een feestje te maken. Chic én coronaproof.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Voorbereidingen

First things first: winkelen en boodschappen doen is dit jaar iets anders dan normaal. Vermijd de drukte op 31 december en verspreid de dagen waarop je je aankopen doet of laat ze thuisbezorgen. Als je het helemaal goed wil doen: shop dichtbij huis en steun kleine ondernemers.

Geef een klein feestje

Woon je alleen? Dan mag je volgens de laatste regels twee mensen uitnodigen (drie met kerst). Heb je een huisgenoot, dan zijn dat er dus maximaal twee. Desalniettemin mag dat de pret niet drukken. Bovendien kan je met een klein aantal mensen niet alleen afstand houden, maar leidt het vaak ook tot diepergaande gesprekken. Zorg voor een feestelijk diner (aan ruime eettafel zodat je afstand houdt) en haal lekkere wijnen in huis. Zo vier je chic én verantwoord oud en nieuw.

Organiseer een Zoom-party mét DJ

Pak je het liever wat grootser aan? Organiseer dan een Zoom-party en schakel een DJ in. Goed nieuws dit jaar heeft oprichter Maarten Schulz van het platform Follow the Beat de krachten gebundeld en brengt hij ruim 40 streams bij je thuis! Van 17:00u tot 05:00u kan je luisteren naar artiesten en DJs uit bijna alle genres. Bijvoorbeeld Fedde Le Grand, Suzan en Freek, 18hrs festival en Terug naar Toen. Bekijk hier de volledige lijst van artiesten en vanaf 28 december ook de timetable. Wedden dat de sfeer er binnen no-time inzit en die voetjes van de vloer gaan? Wellicht bevalt het zo goed dat dit voortaan vaste prik wordt in je weekend.

Ga all out qua outfit

Zoals ons decembernummer 'The Joy of Dressing Up' al dicteert: we mogen uitpakken deze feestdagen. Ook al ben je alleen, zie je mensen slechts via een beeldscherm of blijf je met je huisgenoot thuis: niks feestelijker dan een goede party outfit; het is een absolute mood booster.

Maak een oudejaarswandeling en breng oliebollen

Heb je overdag vrij en sta je graag in de keuken? Maak dan verse oliebollen en breng ze (op afstand) langs bij je vrienden en geliefden. Met een persoonlijk kaartje maak je het nóg specialer.

Ranking the friends

Zoom-party met DJ te ingewikkeld? Ga dan voor een Ranking The Friends, ook via Zoom of met maximaal twee vrienden thuis. Wie is de grootste flirt of heeft een verleden waar niemand van weet? Dit is hét moment om erachter te komen.

Join us – oudjaarsevent voor eenzame jongeren

'Join us @ New Years Eve' biedt eenzame jongeren tussen de zestien en dertig jaar oud een gezellig oudjaar, zodat ze 2020 afsluiten in (digitaal) samenzijn. Deze avond geeft jongeren wat perspectief in de kerstvakantie, zodat ze iets hebben om naar toe te leven. Op deze manier heb je niet alleen zelf een leuke avond, maar bezorg je een ander er ook een. Meer informatie vind je hier.

Op naar een nieuw jaar, vol goede moed en gezelligheid. Cheers to that!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Coronavirus