Zo gaan de feestdagen er dit jaar uitzien met de nieuwe coronamaatregelen

Bekijk hier wat de nieuwe maatregelen betekenen voor jouw kerst en oud en nieuw.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Rijksoverheid en volgt de maatregelen vanaf 15 december zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

De kogel is door de kerk, Nederland gaat voor de tweede keer op slot. Helaas zijn de infectiecijfers de afgelopen dagen té hard gestegen, waardoor er weer strengere maatregelen nodig zijn. Dat is zeker net voor de feestdagen geen leuk bericht. Toch is het belangrijk dat we ook nu de moed erin houden en onze naasten beschermen. Vogue zet de belangrijkste maatregelen op een rij en vertelt je hoe je deze maand nog steeds kunt genieten van een ultieme kleine maar fijne kerst.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kerst en oud en nieuw

Vanaf 15 december is mag je maximaal twee bezoekers thuis ontvangen. Het goede nieuws is dat er een uitzondering wordt gemaakt voor kerst, want op 24, 25 en 26 december mogen er drie personen over de vloer komen. Hierbij geldt wel dat het heel belangrijk is om afstand te houden en om vaak je handen te wassen. Download ook de CoronaMelder-app zodat, als er een infectie plaatsvindt, je iedereen snel op de hoogte kan brengen.

Voor oud en nieuw gelden er geen uitzonderingen. Mis je nog een aantal familieleden en vrienden aan de dinertafel? Zet dan gewoon een aantal Ipads op de lege plekken en eet gezamenlijk de kerstmaaltijd via FaceTime . Maak het jezelf ook makkelijk door dit jaar een fantastisch driegangendiner af te halen van een top restaurant. Zo blijft kerst nog altijd even speciaal.

Musea, bioscopen en winkels gaan dicht

Bijna alle publieke ruimtes die niet essentieel zijn moeten de deuren sluiten. Daaronder vallen niet alleen scholen, musea, theaters, bioscopen, bibliotheken en pretparken, maar ook kledingwinkels, tuincentra en kappers. Grote kans dus dat je dit jaar je kerstinkopen online zal moeten doen. Niet getreurd, want Vogue neemt je het zoekwerk uit handen en heeft voor elk mogelijke situatie de ultieme cadeaulijst samengesteld. Dit jaar geen shopstress dus.

Bovendien heeft Vogue ook de leukste kapsels voor de feestdagen op een rijtje gezet, zodat jij ook zonder kapper de perfecte coupe hebt voor jouw Zoom kerstdiner. Supermarkten, drogisten en medische contactberoepen zoals fysiotherapeuten mogen overigens nog wel de deuren openhouden, dus daar hoef je je in ieder geval geen zorgen om te maken.

Geen (winter)sport

De sportscholen mochten nog lang hun deuren ophouden, maar helaas komt daar nu ook een einde aan. Ook zullen wintersportfanaten dit jaar niet op skivakantie kunnen gaan, want reizen wordt tot medio maart afgeraden. Gelukkig hebben we een beetje ervaring opgedaan met thuissporten tijdens de eerste lockdown, dus er is geen reden om niet fit de feestdagen door te komen. Ook is het nog altijd mogelijk om buiten een rondje te rennen of even tot rust te komen tijdens een lange wandeling.

Het wordt deze winter dus nog even doorbijten, maar weet dat het einde in zicht is. Als we nu nog even volhouden, kunnen hopelijk binnen de kortste keren weer zonder zorgen onze vrienden en familie omhelzen.

Shop Vogue's Beauty Favorites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus