Ontdek hier de leukste fitness- en wellnesstrends van 2021

Van Peleton tot playlists, deze fitness- en wellnesstrends wil je direct uitproberen.

Nu bijna de hele wereld terug in lockdown is, zijn er wat verrassende fitness- en wellnesstrends ontstaan. Online en offline gaan vloeiend in elkaar over, we zweten ons zen en zijn in de ban van "everything healing". In het nieuwe januari-februarinummer zetten we de leukste 2021 fitnesstrends op een rij. Lees hier alvast een preview.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

1. Peleton

Het Amerikaanse concept SoulCycle is sinds 2006 in de wereld van boetiekfitnessstudio’s een icoon. Spinning in een donkere ruimte met kaarslicht, instructeurs met de beste playlists en spiritueel getinte uitspraken om van spinning een mindful ervaring te maken. Overal in de wereld werd het concept gekopieerd en toen kwam Covid. De deuren van alle studio’s gingen dicht, maar de spinning addicts vonden hun fix: Peloton.

Een spinningbike met tablet en een uitgebreid programma van onlinelessen, zowel live als on demand. Je logt in, wordt opgenomen in een community en dat blijkt minstens zo verslavend als spinning in de studio. Inmiddels is het succesvolle concept niet alleen in de US, maar ook in Canada, de UK en Duitsland verkrijgbaar. Nederland moet nog even wachten, maar goed nieuws voor wie een spinningbike wil aanschaffen of al thuis heeft staan: met de nieuwe app Variis kun je nu de lessen van SoulCycle volgen! www.variis.com

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

2. Wellness muziek

Tijdens de jaarlijkse Global Wellness Summit werd muziek als medicijn als een van de belangrijkste trends voor de komende tijd genoemd. We hebben allemaal onze playlists om op te hardlopen, werken of relaxen. Want met muziek kun je jezelf transporteren naar een andere sfeer, maar ook een andere emotie. Het is inmiddels uitgebreid aangetoond dat muziek zo veel gebieden van onze hersenen activeert en stimuleert dat we via muziek onze diepste emoties kunnen voelen.

Na een jaar van angst, verwarring, boosheid en verdriet, lijkt het erop dat we heling zoeken in muziek. Op Spotify, Apple Music en andere grote streamingdiensten groeit het aanbod healing music en wellness music dat gericht is op minder stress, beter slapen en meer focus. Aanrader: op de site van onafhankelijk platenlabel Myndstream vind je muziek voor meditatie, focus, ontspannen, bewegen en slapen. www.myndstream.com.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

3. Transpireer en transformeer

De afgelopen jaren heeft fitnessgoeroe Taryn Toomey met haar concept The Class stevig haar plek ingenomen in de New Yorkse fitnesscultuur. The Class is een HIIT-work-out gecombineerd met elementen uit yoga, sjamanisme en meditatie. Vijf minuten burpees en daarna diep ademen met je ogen dicht en je hand op je hart. Springen en schreeuwen met je armen in de lucht om jezelf te ontladen van alle negatieve emoties. Op je voeten zachtjes heen en weer bewegen als bamboe in de wind om jezelf gerust te stellen. Transpireren en transformeren.

Het duurde even, maar nu is er in Amsterdam het antwoord op The Class: Sanctum. In een met kaarsen verlichte ruimte doe je een serie oefeningen waarmee je je lichaam uitdaagt voor een mentale en emotionele ontlading. Volg Sanctum via @wearesanctum of boek een les via www.onefit.nl.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Lees het volledige artikel in het januari-februarinummer van Vogue, dat vanaf 22 december in de winkels ligt en nu beschikbaar is voor pre-order.

BESTEL VOGUE'S JANUARI-FEBRUARINUMMER HIER

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sport & Fitness