9 beauty en wellness voornemens voor 2021

Wees in 2021 lief voor jezelf en de planeet door deze simpele dingen te veranderen in je beautyroutine.

2020 zit er eindelijk op! Hoogtijd dus om jezelf te verbeteren en je leven te zuiveren van alle dingen die je ongelukkig maken. De hele wereld heeft zowat een burn-out. Thuiswerken vervaagd de grenzen tussen ons werk- en privéleven. We leven met financiële onzekerheden, maken ons zorgen om de mentale en fysieke gezondheid van onze naasten en zijn allemaal wel een beetje angstig over de toekomst.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Natuurlijk hebben we niet alles in de hand, maar er zijn een paar dingen waar we wél controle over hebben. Toon in 2021 liefde voor jezelf, voor anderen en onze planeet. Dit alles kun je doen door een paar simpele dingen te veranderen in onder andere je beauty en wellness routine. Hier zijn negen beauty voornemens voor 2021.

1. Steun black-owned beautymerken

2020 was geen fijn jaar voor zwarte mensen. Zo zagen we dat de coronacrisis deze groep disproportioneel raakte en keek de wereld toe terwijl George Floyd, Breonna Taylor en vele anderen het slachtoffer werden van politiegeweld. Het is daarom nu belangrijker dan ooit tevoren om de zwarte gemeenschap te steunen.

Eén manier om dit te doen is door te investeren in een producten van black-owned beautymerken. Voor make-up kun je terecht bij The Lip Bar, UOMA Beauty en Pat McGrath Labs. Voor haarproducten kun je kijken bij Greenbeauty Market, Charlotte Mensah en Oye Green. Voor nagels zit je sowieso goed bij Pear Nova en Suite Eleven. Voor mannelijke beauty essentials kun je terecht bij Bevel.

2. Kies voor milieuvriendelijke verpakkingen

Elk jaar produceert de beauty-industrie meer dan 120 miljard verpakkingsunits. Ook belandt er 8 miljoen ton plastic in onze oceanen met desastreuze gevolgen voor de leefomgeving van zeedieren. Maak een verschil door te kiezen voor merken die gebruik maken van milieuvriendelijke verpakkingen, van glazen flesjes tot gerecyclede potjes. Hiervoor kun je terecht bij Greenbeauty Market, REN, Aveda, Dr Hauschka, Weleda, Medik8 en Bleach London.

3. Investeer in een hervulbare lippenstift

Eindelijk! Je lipstickcontainer hoeft niet meer na gebruik weggegooid te worden en daar is onze planeet maar al te blij mee. In 2021 belandt je lege lippenstift namelijk niet op de vuilnisbelt (die een volgende generatie weer mag opruimen), maar gewoon weer in je make-up tas. Merken die herbruikbare lippenstiften aanbieden zijn Charlotte Tilbury, Lush, Guerlain, Hourglass, en La Bouche Rouge.

4. Stop dierenleed

Je kunt pas echt genieten van je beautyproducten als je weet dat er geen dier voor hoeft te lijden. Cosmetische proeven zijn sinds 2013 verboden in de Europese Unie, maar toch toont onderzoek aan dat er jaarlijks nog steeds op 115 miljoen dieren wordt getest. In 2021 wordt het tijd om verantwoordelijke keuzes te maken, waarbij we ook rekening houden met dieren. Deze merken doen dat al: Drunk Elephant, Glossier, Bare Minerals, CoverGirl, Illamasqua, en NYX Cosmetics.

5. Stap over op shampoo bars

Van de plastic flesjes tot de formules die erin zitten, vloeibare shampoos zijn niet goed voor onze planeet. Probeer dit jaar daarom een shampoo bar. Het is ongelofelijk dier- en milieuvriendelijk, vrij van schadelijke stoffen en meestal vegan. Bovendien zijn ze van nature licht, waardoor ze een kleine ecologische voetafdruk hebben. Ook worden bars in plasticvrije verpakkingen verkocht en zijn ze extra geconcentreerd waardoor ze langer meegaan. Zet daarom de bars van HiBAR, Unwrapped Life, KOHA Beauty of Ethique op je boodschappenlijst.

6. Achterhaal welke merken de LGBTQ+-gemeenschap écht steunen

Mensen zijn zich tegenwoordig meer bewust van de noodzaak voor inclusiviteit en vertegenwoordiging voor de LGBTQ+-gemeenschap. Het is nu tijd om je woorden in daden om te zetten. Shop geen producten meer van merken die alleen rond Pride een regenboogkleurige gift set op de markt brengen. Investeer nu juist in merken die het hele jaar door inclusief blijven en die teruggeven aan kwetsbare gemeenschappen. Dit zijn onder andere Jecca Blac, KimChi Chic Beauty, NOTO Botanics en Fluide.

7. Maak tijd voor jezelf

Velen hebben een traumatisch jaar achter de rug. We maken ons zorgen om onze baan, onze financiën, onze fysieke gezondheid, onze mental health, onze vrienden, onze familie en natuurlijk onze planeet. Die dingen stapelen zich natuurlijk op. Daarom is het belangrijk om even pauze te nemen en voor jezelf te zorgen, zowel mentaal als fysiek.

Dan hebben we het niet over een enkel keertje wierook branden of een paar helende kristallen aanschaffen. Je moet jezelf echt weer opladen en dat kost tijd en aandacht. Van meditatie en breathwork wat je mentaal kalmeert tot voldoende beweging waardoor je lichaam stress en spanning loslaat, er zijn ontelbaar veel manieren om je geest en je lichaam te resetten. Voor meer wellness inspiratie raden we deze Instagram accounts aan: @Indira, @LizzoBeeating, @KillerAndASweetThang, en @SadGirlsClub.

8. Doe een digitale detox

Als je net als ons The Social Dilemma hebt gezien, dan weet je één ding zeker: social media is slecht voor je mentale gezondheid. Als je het nog niet hebt gezien, raden we je het écht aan. Dat maakt de detox een stuk makkelijker. Als je namelijk je mentale gezondheid wilt beschermen is het goed om alle notificaties op je telefoon uit te zetten, je social media niet voor het slapengaan te checken en sporadische jezelf digitaal los te koppelen.

9. Eet gezond

Volgens psychiatrische studies is er een directe link tussen je eetgewoontes en je mentale gezondheid. Experts adviseren een gevarieerd dieet met vettige vissen die rijk zijn aan Omega-3, waardoor ze gevoelens van angst verminderen. Eet ook volkoren granen die veel tryptofaan bevatten, een aminozuur wat helpt bij de aanmaak van serotonine.

Zet yoghurt ook op je boodschappenlijst, want het bevat veel probiotica bevat wat je stressniveau verlaagt. Roer er een paar bessen doorheen, want die zijn rijk aan antioxidanten. Hierdoor verlichten ze depressieve symptomen. Probeer ook altijd seizoensgroenten en -fruit te eten. Het is niet alleen beter voor je gezondheid, het is ook nog eens beter voor de planeet, omdat minder ver hoeft te reizen.

Shop Vogue's Beauty Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness