Dankzij dit ochtendritueel start je je ochtend ontspannen - en daar heb je de hele dag profijt van

Zó belangrijk is een rustige start van je dag.

grohe douche
Diego Luna / EyeEmGetty Images

Als het afgelopen jaar íets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel het belang van self-care. Een vast ochtendritueel is hier onmisbaar bij - en wel om onderstaande redenen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het belang van een ochtendritueel

Volgens de eeuwenoude leer van Aryuveda is een ochtendritueel de belangrijkste eerste stap van je dag. Een uitgebreid ochtendritueel bestaat volgens deze leer uit onder anderen tijdig opstaan (maar wel voldoende slapen!), je tong poetsen, lauwwarm water drinken, mediteren, jezelf masseren en warm douchen. Een hele waslijst, maar er zit wel wat in. Door ongegeneerd te focussen op jezelf in de ochtend begint je dat écht een stuk relaxter dan wanneer je opstaat en direct je Whatsapp en e-mail bijwerkt en zo in je werkdag wordt gezogen. Expert zijn het hier zo over eens, dat er zelfs een heel boek over is geschreven: 'Never Check Your Email in the Morning.' Volgens de auteur heb je er de rest van de dag last van wanneer je je email first thing opent. Tijdens het douchen en ontbijten spoken de e-mails en to do's door je hoofd. Een andere gewoonte die je beter kan laten varen: snoozen. Misschien niet het leukste nieuws, maar volgens onderzoeker Timothy Morgenthaler is het net zo funest voor de rest van de dag als opstaan met je inbox op je scherm. Na al één keer snoozen raak je in een nieuwe slaapcyclus, waardoor je je slaapritme bruut verstoort - waar je vervolgens de rest van de dag last van hebt.

grohe douche
GROHE
grohe douche
GROHE

Ontspannen begin van je dag

Dan rijst de vraag: wat moet je dan wél doen? Sta je liever niet véél eerder op dan je gewend bent, dan zijn we twee gewoontes die je jezelf eigen kan maken. Start de dag met een korte meditatie, enkele minuten is al voldoende. Sta stil bij hoe je je voelt en wat je nodig hebt.

Daarnaast mag ontspannen douchesessie mag niet ontbreken als onderdeel van slow start. Sterker nog: wat ons betreft vormt dit het absolute hoogtepunt van de ochtend. Zeker nu we thuiswerken, kunnen we hier ruimschoots de tijd voor nemen. Een merk dat dat als geen ander weet, is het Duitse GROHE. Geniet van alle voordelen van water en creëer je eigen, unieke douche-ervaring met GROHE. Groot of extra groot, aan het plafond of aan de muur, GROHE douches zijn er in alle vormen, stijlen en maten - allemaal ontworpen met jouw ideale ochtend. Zo is de Tempesta 250 een fijne regendouche waarin je even helemaal wegdroomt en de Euphoria 260 juist geschikt voor wat kortere douchesessies, waarbij je je haar niet hoeft te wassen. De Rainshower SmartActive is daarnaast een alleskunner: gebruik de warme massagestand om je rugspieren wat verlichting te bieden of gebruik de regenstand voor een meer relaxte douchesessie.

Dankzij de verschillende high-end designs en beschikbare kleuren (een koperen douche, anyone?) maak je bovendien van je badkamer een minispa. En laten we eerlijk zijn: dat wil toch iedereen? Kortom: een dag begon nog nooit zó ontspannen - genoeg redenen om die e-mails dus nog even te laten wachten.

Ontdek de GROHE-collectie hier

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Health & Fitness