Voorzichtig met de zon! Zo weet je of je SPF is verlopen

Shop de beste zonnebescherming tijdens Vogue Online Shopping Night met fikse korting.

zonnebrand-spf-verlopen
Candice Swanepoel, Tropic of C

Ja, Vitamine D is gezond en die zonnestralen op je gezicht hemels. Al is het toch echt niet voor niets dat veel vrouwen in Azië parasolletjes en een celebrity zoals Nicole Kidman SPF100 (ook in de winter) dragen. Het is een van de beste manieren om je huid onberispelijk te houden, naarmate je ouder wordt. Bovendien kun je ook met een SPF30 nog een mooie tan verkrijgen – je bent dan alleen wel beschermd tegen de meest schadelijke invloeden van de zon.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe je weet of je zonnebrandcrème is verlopen? Let op geur en textuur. Als het anders aanvoelt (bijvoorbeeld de formule is gaan schiften) en ruikt dan wanneer je het voor het eerst kocht, dan kan het zomaar zijn dat het product niet meer loepzuiver is. Behalve dat je hierdoor verbrandt, kun je ook een allergische reactie krijgen op je huid. Als je SPF koopt van een fatsoenlijk merk kan deze vaak wel tegen een stootje, maar als je dit beautyproduct zomaar urenlang onder de volle zon laat staan kan de kwaliteit teruglopen. Berg deze dus weg na het insmeren.

Verder is het belangrijk om elke twee uur opnieuw te smeren, dus zet je klok erop gelijk – als het even kan zo'n elegant minidesign van Rosefield Watches, die je tijdens Vogue Online Shopping Night met korting koopt. Tijd voor een nieuwe fles? Voor Vogue's shoppingevent selecteerden we de beste zonneproducten met ook een goede SPF, waaronder bijvoorbeeld ook de translucent powder van cultlabel ILIA dat je tussendoor zo over je gezicht poedert en je make-up ook op zijn plek houdt. Win, win. Als ook een geweldige lichtgewicht senz° paraplu, die je met hun speciale houder op je fiets zet zonder om te klappen, en echt niet alleen bedoeld is voor regen. Nee, deze designplu's bieden SPF50+ bescherming. Zie Vogue's favoriete zonnebescherming hieronder.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Clinique - zonnebrand voor het gezicht SPF50
Product, Yellow, Skin care, Moisture, Sunscreen, Personal care, Fluid,
Clinique
2 Even&Odd – zonneklep (verkrijgbaar in meerdere kleuren)
Zalando
3 ILIA – translucent powder met SPF20
Cosmania
4 Kapten & Son – zonnebril Capri
Kapten & Son
5 Paula's Choice – Resist Anti-Aging Restoring Dagcrème SPF 50
Paula's Choice
6 Rosefield Watches – The Small Edit zilverkleurig dameshorloge
Rosefield Watches
7 Chanel CC cream
Product, Skin care, Water, Cream, Lotion, Material property, Hand, Liquid, Cream, Fluid,
Chanel
8 Senz° automatic – blue with a pearl earring
Senz°

Senz°

9 Paula's Choice – anti-aging lipgloss met SPF 40
Paula's Choice
10 Senz° – umbrella holde
Senz°
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness