Surprise! Je hebt misschien zonnebrandcrème nodig om jezelf te beschermen tegen je computerscherm

Volgens nieuw onderzoek kun je nu ook maar beter binnen SPF dragen.

beschermen-tegen-computerscherm
Sex & The City

Niet schrikken, maar in skincare draait het nu vooral om je huid vooral ook beschermen tegen het licht dat we binnenshuis ervaren – van gloeilampen tot computerschermen – en hoe dit je huid misschien zelfs ruïneert. Ouch. We weten allemaal dat we liefst met zonnehoed, zonnebril en goede SPF de deur uit zouden moeten stappen als je je huid vrij van rimpels en pigment wil waren, maar dit is nieuw.

De juiste SPF
Zo zeggen experts nu dat door Instagram scrollen, een film kijken of lezen onder een lamp je in net zo ernstig mate blootstellen aan licht dat je huid beschadigt en veroudert als bij een dagje strand. Onderzoeken hierover werden al gepubliceerd in Elsevier en Science Direct. Wat te doen? Jezelf beschermen tegen HEV ofwel high-energy visible light, de blauwe gloed die afstraalt van je smartphone, tablet, computer of televisiescherm. Gelukkig blijkt nu ook dat het 13 uur achter een computerscherm kost om net zoveel HEV op te nemen als wanneer je 15 minuten in de zon zit. Het beste wat je kunt doen is voorzichtig zijn met je apparatuur, zoals een headset dragen (in plaats van je telefoon tegen je gezicht te houden) en Bluetooth gebruiken. Erger blijken de LED en compact fluoriscerende lampjes te zijn in je huis of op kantoor. Ter vergelijking met je computer: een uur van blootstelling aan een LED lampje staat gelijk aan 15 minuten zonlicht. Dan toch maar binnensdeurs ook zonnebrandcrème dragen? Wel als je voor een goede kiest. Zie hieronder Vogue's favorieten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 First Aid Beauty – 5 in 1 Face Cream SPF 30
Cosmania
2 Perricone – Face Finishing Moisturizer Tinted SPF30
Mysc
3 Korres – Red Grape Sunscreen Face Cream SPF 50
Cosmania
4 Matis – City Protect SPF 50
JohnBeerens
5 Paula's Choice – Skin Recovery Dagcrème SPF 30
Paula's Choice
6 Darphin – Soleil Plaisir Face SPF 50
John Beerens
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness