Volgens onderzoek leef je met dit type yoga langer – in goede gezondheid

Shop yogakleding

onderzoek-yoga-langer-leven
Instagram

‘Wat de onderzoekers in hun bloed en cellen aantroffen, is spectaculair te noemen: in een belangrijk opzicht waren de proefpersonen een klein beetje jonger geworden,’ zo beschrijft Pim Christiaans (auteur van Check je houdbaarheid en De houdbare vrouw) in Yoga Magazine nadat de resultaten van een baanbrekend onderzoek van wetenschappers uit New Delhi deze week naar buiten werd gebracht. Zo zo zou je de snelheid waarmee je veroudert kunnen vertragen met een op yoga gebaseerde lifestyle.

Het zou daarbij gaan om vijf keer per week een les van anderhalf uur met klassieke componenten van Hatha en Raja yoga, zoals een setje van twaalf asana’s (lichaamshoudingen), twintig minuten pranayama (ademhalingsoefeningen) en twintig minuten dhyana (meditatie). Hoe dit zich op celniveau verklaart? Telemoren, slijtzones aan het uiteinde van chromosomen (erfelijk materiaal) in het mensenlichaam, slijten doorgaans naarmate de tijd verstrijkt. Veroudering kun je onder meer aflezen aan telomeren die rafelen en korter worden, maar na dit experiment bleek dat de telomeren van de deelnemers een beetje langer waren geworden. Uitzonderlijk! Hiernaast was de mate van DNA-schade bij de kersverse yogi's ook afgenomen. Regelmatig yoga praktiseren blijkt bovendien stress- en ontstekingsremmend te werken. Volgens onderzoek van Alzheimer’s Research and Prevention Foundation in de Verenigde Staten is bij uitstek Kundalini-yoga ideaal voor de hersenen – juist onze geestelijke vermogens gaan er namelijk op achteruit naarmate we ouder worden. Waarom Kundalini? Het verenigt vijf basiselementen van yoga: ademhaling, houdingen, mantra’s, mudra’s (vingerposities) en mentale focus. Dan toch maar een yogaklasje meepakken deze week?

Het complete artikel van Yoga magazine lees je hier via Blendle.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Manduka – yogamat
Zalando
2 Falke – low support damestop
Falke
3 Under Armour – dameslegging BreatheLux
Under Armour
4 Falke – singlet
Falke
5 LaDress – jersey broek
LaDress
6 Deblon Sports – Zoe legging
Deblon Sports
7 Adidas by Stella McCartney – top
Zalando
8 Deblon Sports – sportbeha
Deblon Sports
9 Falke – gripsokken
Falke
10 Under Armour – bralette
Under Armour
11 LaDress – wikkeltop
LaDress
12 Nike Performance – top
Zalando
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness