De mooiste spa's van Nederland om in te vertoeven

Voor de meest rustgevende wellnessresorts hoef je echt niet altijd naar het buitenland.

spa sereen
Spa Sereen

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 15 december. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid. Door de nieuwe coronamaatregelen van 3 november zijn de sauna's en zwembaden tijdelijk gesloten.

Om puur te kunnen ontspannen stappen de meesten van ons het liefst in een warm bad. Of een warme sauna. Ideaal is daarom een bezoek aan een wellnessresort, waar je kunt genieten van de talloze sauna's, baden en massagebehandelingen. Dat kun je natuurlijk in het buitenland doen, bijvoorbeeld in 's werelds mooiste wellnessresorts, maar ook binnen de Nederlandse grenzen zijn er genoeg spa's voor een dag ontspanning. Zo hoef je niet lang te reizen (maximaal twee uur, afhankelijk van je woonplaats) en kun je de volle dag gebruiken voor de ultieme rust waar je zo aan toe bent. Voor iedereen die graag ontspanning dicht bij huis zoekt: zijn dit de mooiste spa's van Nederland. Tip: check altijd eerst de veiligheidsmaatregelen die zijn ingevoerd ivm COVID-19 zodat je op een veilige manier kunt genieten van de spa.

De mooiste spa's

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Hotel Okura Amsterdam
Lobby, Building, Swimming pool, Property, Interior design, Ceiling, Floor, Room, Architecture, Leisure centre,
Hotel Okura

Hotelgasten van het vijfsterrenhotel Okura in Amsterdam kunnen hun geluk op door het speciale wellness-gedeelte, waar je zowel voor behandelingen terecht kunt als gebruik kunt maken van de zogeheten Nagomi Health ruimte. Daar vind je onder meer een ruim binnenzwembad, een jacuzzi, sauna's en een gym. Alleen daarvoor zou je al een nacht in het hotel willen boeken.

Hotel Okura, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam.

Reserveren

2 Amadore De Kamperduinen
spa amadore de kamperduinen in zeeland
Amadore De Kamperduinen

Ontsnap aan de drukte van alledag bij Amadore De Kamperduinen, gelegen achter de duinen aan de Zeeuwse kust. Eenmaal daar kom je terecht in een wereld van rust (gezien de spa nog niet bekend is bij het grote publiek), waar je prima een heel weekend kunt vertoeven. De onlangs geopende wellness bestaat uit een binnen- en buitengedeelte met verschillende sauna's, baden en relaxruimtes. Ideaal voor een welverdiende retreat weg van de stad. Om volledig tot rust te komen boek je een hot stone massage, of kies één van de andere behandelingen.

Amadore De Kamperduinen, Patrijzenlaan 1, Kamperland

3 Zien: een weekend met Kim van Koten en Jacob Derwig
4 Akasha Spa
Spa Akasha in het Conservatorium Hotel
Conservatorium Hotel

Temidden van het drukke Museumplein in Amsterdam, kun je een oase van rust betreden en bijkomen in de Akasha Spa van het Conservatorium Hotel. De specialisten van Akasha bieden exclusieve massagetherapieën, behandelingen en trainingen die nergens anders worden aangeboden – van voeding tot meditatie tot Watsu, een bijzondere ontspanningsmethodiek in lichaamswarm water. Verder beschikt de spa over een organic bar, een fitnessclub, het watsu-zwembad, een whirlpoolsauna en een hamam. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om een dagje spa te boeken, maar alle behandelingen zijn wel los beschikbaar, inclusief time slot in de luxe spa-omgeving. Ideaal voor een middagje pure verwennerij.

Akasha Spa, Conservatorium Hotel, Amsterdam.

5 Vogue Living: een weekend met Kim van Kooten en Jacob Derwig
6 Spa Sereen
Water, Dock, Pier, Reflection, Sky, Sea, Vacation, Leisure, Ocean, Lake,
SpaSereen

De naam verraadt het misschien al, maar bij Spa Sereen is alles zo ingericht dat je hier volledig tot rust komt. En het aanbod is reuze: er zijn genoeg whirlpools, dompelbaden en cabines. Zo ook de sauna op het water en de speciale Marrakesh-sauna (volledig in thema ingericht). Daarnaast is de houten stijger over de aangrenzende Maarsseveense plassen ideaal om de laatste zonnestralen mee te pakken in de zomer.

Spa Sereen, Westbroekse Binnenweg 2a, Tienhoven.

Reserveren

7 Elysium
Swimming pool, Building, Property, Leisure centre, Leisure, Lighting, Architecture, Room, Real estate, Interior design,
Elysium

Elysium vind je in de buurt van Rotterdam, in Bleiswijk aan de Rottemeren om precies te zijn. Met meer dan twintig sauna's en baden kun je hier volledig tot rust komen. Daarnaast bieden ze in dit wellnessresort ook speciale saunaroutes aan, waardoor je zelfs niet eens hoeft te kiezen in welke sauna of bad je gaat. Handig voor iedereen met (keuze)stress.

Elysium, Kooilaan 1, Bleiswijk.

Reserveren

8 Thermen Bussloo

Dichtbij Apeldoorn kun je voor pure ontspanning terecht bij Thermen Bussloo. Met een ruime keuze uit baden en sauna's ben je hier wel even zoet. Ook worden er diverse opgietingen, meditaties en rituelen gegeven, zodat je bij ieder bezoek weer iets nieuws kunt beleven. Zo zijn er zelfs speciale opgietweekenden met thema-opgietingen van de beste saunameesters ter wereld.

Thermen Bussloo, Bloemenksweg 38, Voorst.

Reserveren

9 Fort Resort Beemster
Human, Swimming pool, Water, Leisure, Tourism, Resort, Barechested, Vacation, Bathing, Resort town,
Fort Resort Beemster

Op nog geen twintig minuten rijden van Amsterdam is Fort Resort Beemster gevestigd, midden in de Beemsterpolder. Dit is een bijzonder wellnessresort, mede doordat de sauna's en baden zich bevinden achter de historische muren van wat ooit een fort was. En dat is zeker terug te zien. Daarnaast omschrijft deze spa zich als "eco-chic" vanwege diens duurzame omgang met energie. Zo wordt het fort en de baden verwarmd door de restwarmte van de sauna’s en wordt regenwater hergebruikt.

Fort Resort Beemster, Nekkerweg 24, Zuidoostbeemster.

Reserveren

10 W Hotel Amsterdam

Iedereen die wel eens een nacht heeft doorgebracht in het W Hotel in Amsterdam weet vast waar we het over hebben: de AWAY Spa. Hier kun je genieten van verschillende treatments. Of je nu te weinig geslapen hebt, een lange vermoeiende dag achter de rug hebt of net iets te veel hebt gefeest, bij deze spa ben je in goede handen. Mocht je geen behandeling nodig hebben, dan kun je een duik nemen in zowel het binnen- als buitenbad.

AWAY Spa in het W Hotel Amsterdam, Spuistraat 175, Amsterdam.

Reserveren

11 Thermen Soesterberg
Wood, Brown, Hardwood, Floor, Flooring, Property, Wood stain, Wood flooring, Real estate, Interior design,
Thermen Soesterberg

In Soesterberg in de provincie Utrecht vind je dit ruime wellnessresort. Thermen Soesterberg beschikt over uiteenlopende sauna's, van de zogenaamde Theatersauna (waar opgietingen plaatsvinden met een verhaal) tot de Panoramasauna met zicht op de Utrechtse natuur. Ook kun je overnachten in het bijbehorende hotel, mocht je nog niet klaar zijn met relaxen.

Thermen Soesterberg, Frits Koolhovenweg 8, Soesterberg.

Reserveren

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness