12 x sporten waar je instant verslaafd aan raakt

Zelfs als je geen sporter bent.

bella hadid nike
Marc PiaseckiGetty Images

De één zet met gemak de wekker op zes uur om een flink eind te rennen, de ander zakt de moed al in de schoenen als hij of zij ook maar denkt aan het idee van een workout. Om die runners high en sport glow te bereiken hoef je niet eindeloos in de gewichten te hangen of marathons te rennen. Nee, het kan leuker én gemakkelijker. Om je het onderzoek uit handen te nemen, verdiept Vogue zich in dé manieren om je sportroutine (weer) op te pakken.

Wist je bijvoorbeeld dat sporten niet alleen fysieke voordelen biedt, maar ook mentale? Zo kan een goede work-out paniekaanvallen verhelpen en je precies brengen naar de sweet spot die je graag wil bereiken. Daarnaast hoef je het niet te radicaal aan te pakken. Afhankelijk van je doel kan een korte training al voldoende zijn.

Zoek je nog dat laatste duwtje in de rug? Investeer dan in een fijne sportoutfit, bijvoorbeeld van een van deze duurzame sportmerken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Zaktraining intens - The Trainers

Niets lekkerder dan voor, tijdens of na een lange werkdag een potje te boksen. Voor degenen die een uur net te lang vinden, biedt The Trainers in Amsterdam West de uitkomst. Raak al je zweet (en agressie) kwijt tijdens hun driekwartier durende Zaktraining Intens les - een HIIT meets boxles, vol burpees, squats, lunges, push-ups en andere snelle oefeningen die je tussen het stoten door uitvoert.

De sfeer is relaxed en er hangt een echte community vibe; veel mensen kennen elkaar en iedere week zie je dezelfde gezichten. Kortom: een goede plek om gemotiveerd te worden en te blijven.

2 Zhemfit - Zhembrovskyy

Volg je een Zhemfit-les van Alexander Zhembrovskyy, dan weet je zeker dan je spieren traint waarvan je nog niet wist dat je ze had. Zijn unieke concept omschrijft zichzelf een mix tussen ballet, barre en pilates. Wie denkt dat je daar niet van gaat zweten, heeft het goed mis.

Een Zhemfit les duurt een uur en boort alle spiergroepen in je lichaam aan. Na de intensieve workout voel je je voldaan en heb je een verbeterde houding. Bovendien zorgen de oefeningen voor lange, slanke spieren. Wat wil je nog meer?

3 Zien: probeer Cato van Ee's yogaroutine thuis
4 LXR workout - Life & Kicking

LXR® (spreekt uit: elixer) is geen toverdrank, maar de workout dat traditioneel hard werken mixt met en beetje luxe. Dit betekent back to basics in een kort tijdsbestek: functionele krachttraining, waarbij je alle grote spiergroepen traint en afsluit met HIIT. En dat in slechts 30 minuten. Door wekelijks een LXR®workout te volgen, ben je in no-time fitter, strakker en sterker.

Life & Kicking is de enige locatie in Amsterdam die deze unieke workout aanbiedt.

5 Core Concepts - Studio191

Fire up that core bij Core Concepts, te volgen bij Studio191. Tijdens dit uur doe je oefeningen die veel weghebben van Pilates en Barre, maar dan met een volle focus op je core. Niet dol op planken? Dan is dit geen les voor jou. De oefeningen zijn gecontroleerd en slow, maar daardoor des te zwaarder. De ideale les om je torso te versterken en dat sixpack tevoorschijn te toveren.

Iedere docent geeft haar eigen draai aan deze les, waardoor Core Concepts nooit verveelt. Probeer verschillende tijden en docenten, zodat je het meeste uit je training haalt.

6 Holy Shred - Saints & Stars

Ren jij graag de longen uit je lijf en drijf je jezelf het liefst tot het uiterste? Als dat de enige manieren zijn waarop een workout voor jou telt, dan moet je zeker eens Holy Shred proberen. Dit unieke concept is onderdeel van Saints & Stars, dat inmiddels twee vestigingen heeft in Amsterdam.

Tijdens vijftig minuten Holy Shred ben je afwisselend aan het sprinten (met helling!) op de loopband en oefeningen met gewichten aan het uitvoeren. Het hoge tempo zorgt er niet alleen voor dat je hartslag hoog blijft, maar ook dat de tijd voorbij vliegt. Geen enkele HIIT-les is als deze. Een must om te proberen.

7 Superles - Bluebirds

Kan je niet kiezen tussen HIIT, pilates, vinyasa en yin yoga? Hoeft ook helemaal niet, want bij Bluebirds volg je een Superles waarin al deze elementen aan bod komen.

De les start rustig met een warming up, waarna je overgaat op het HIIT gedeelte op hoge intensiteit. Hierna bouw je af en wordt de les rustiger, eindigend in savasana. Zo loop je helemaal zen én voldaan weer de deur uit.

8 Pilates - The White Door Studio

Dat de ene Pilates les de andere niet is, bewijst The White Door Studio wel. De workouts, onder andere gegeven door Tash Richards, zijn divers en uitdagend. De lessen bestaan uit originele bewegingen waar zelfs Joseph Hubertus Pilates nog wat van kan leren. De les is over het algemeen rustig en gecontroleerd.

Daarnaast is de studio een - zeer stijlvolle - oase van rust, waardoor je met frisse energie het pand na de les verlaat.

9 Barre - Equal Yoga

Een Barre les bij Equal Yoga is er niet zomaar een. In een donkere ruimte van ongeveer 26 graden Celsius zweet je tot je niet meer kan en dat is goed voor je (lees meer over de voordelen van sporten in de hitte). De bewegingen lijken minimaal en niet te ingewikkeld, maar je voelt de pulses als nooit tevoren.

Equal Yoga biedt verschillende lessen op verschillende temperaturen. Focus je bijvoorbeeld liever op je core, dan zijn er Core Flow en Barre Core lessen als antwoord op de reguliere Barre klasjes met focus op je benen.

10 Reformer Pilates - K/C Move

Na afloop van een heerlijke Reformer Pilates les bij K/C Move voel je je sterk, fit, energiek en voldaan tegelijk. Manager, Kineticode expert en personal trainer Margherita Bencini van K/C Move legt uit: 'Trainen volgens deze methode helpt je bij alles wat je doet gedurende een dag. Letterlijk alles. De manier waarop je staat, hoe je andere sporten uitvoert en het corrigeert je houding.'

Een Reformer Pilates class bij K/C Move onderscheidt zich van anderen doordat de leraren de les volledig aanpassen op de leerlingen; hierdoor doet niemand iets wat hij of zij niet kan en ligt de focus op gecontroleerde bewegingen. Dat impliceert trouwens niet dat het makkelijk is, integendeel. The day after voel je letterlijk elke spier en vezel in je lichaam, maar dan in a good way.

11 RoRide - Rocycle

Bereid je voor op driekwartier zweten totdat je er (bijna) bij neervalt, want een RoRide les bij Rocycle staat gelijk aan spinning 2.0.

De verschillende sets bestaan uit klimmen, sprinten, wat core work en het trainen van je armen met lichte dumbells. Bij Rocycle vergeet je gedurende 45 minuten even alles om je heen; de les brengt je in een soort trance, waarbij je het ene na het andere persoonlijke record verbreekt. Pro-tip: overschat jezelf de eerste les niet en ga voor lichte gewichtjes. Je zult ons dankbaar zijn ;)

12 Power Pilates - PLTS

Ben je er klaar voor om je Pilates skills naar een hoger niveau te tillen? Dan is de Power Pilates les bij PLTS jouw ideale keuze. Deze uptempo klas is dan ook een mix van je favoriete HIIT les gecombineerd met de gracieuze bewegingen en invloeden van Pilates.

Het tempo ligt hoog en de burn is real. Plan een rustdag in als je een tijdje niet hebt gesport en vergeet vooral niet te stretchen na afloop; spierpijn gegarandeerd.

13 Workout spiegel - Fittar
fittar workout spiegel
Fittar

Mocht je je er toch niet prettig bij voelen om een workout buiten de deur te doen, dan is de workout spiegel van Fittar de ideale oplossing. Dankzij de interactieve spiegel heb jij je personal trainer altijd bij de hand - en dus nooit meer een excuus om niet te sporten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sport & Fitness