Kom helemaal tot rust in de mooiste spa's van Noord-Nederland

Vogue tip: dit zijn de mooiste én fijnste wellness spa's van Noord-Nederland.

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op dinsdag 3 november 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid. Door de nieuwe coronamaatregelen van 3 november zijn de sauna's en zwembaden tijdelijk gesloten.

Om de zoveel tijd is het nodig om jezelf te resetten. Even op adem komen. Vaak denken de meesten van ons dan gelijk aan een verre reis naar een tropische vakantiebestemming, maar ja, dat is niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er ook genoeg plekken in ons land waar je helemaal tot rust kan komen. Aanschouw, de talloze wellness resorts! In het zuiden, noorden en oosten regent het namelijk van de spa's waar je uren lang kan genieten van massagebehandelingen, warme baden, sauna's en verschillende beautybehandelingen. Ze zijn níet op handen te tellen. Niet gek dus, als je door de bomen het bos niet meer ziet. Vogue schiet daarom te hulp en zet de fijnste spa's van Noord-Nederland hieronder voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Akasha Spa
beste spa's noord holland
Conservatorium Hotel

Temidden van het drukke Museumplein in Amsterdam, kun je een oase van rust betreden en bijkomen in de Akasha Spa van het Conservatorium Hotel. De specialisten van Akasha bieden exclusieve massagetherapieën, behandelingen en trainingen die nergens anders worden aangeboden – van voeding tot meditatie tot Watsu, een bijzondere ontspanningsmethodiek in lichaamswarm water. Verder beschikt de spa over een organic bar, een fitnessclub, een watsu-zwembad, whirlpoolsauna en een hamam.

Akasha Spa, Conservatorium Hotel, Amsterdam.

Reserveren

2 SpaWeesp
beste spa's noord nederland
SpaWeesp

Langs de Vecht kom je bij SpaWeesp helemaal tot rust in mediterraanse sferen. Het in Noord-Nederland gelegen wellnesscentrum beschikt over diverse sauna's, verschillende warme én koude baden. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers. SpaWeesp biedt namelijk ook genoeg gelegenheid om tot rust te komen tussen de bomen en langs het water. Na een lange wandeling kan je ook terecht bij het restaurant. Zo sluit je de dag uitgerust en verzadigd af.

Reserveren

3 SpaWell
spa's noord nederland
SpaWell

'Pure verwennerij voor lichaam en geest' vind je geheid bij SpaWell in Peize. De knusse spa in Noord-Nederland heeft genoeg te bieden, van sauna's voor beginners, gevorderden en experts tot baden en een prachtige tuin. Als verrassingselement biedt deze spa ook 'Do it yourself'-rituelen aan die je op ieder gewenst moment tijdens jouw wellnessdag kan toepassen.

SpaWell, Smeerveensedijk 4, Peize.

Reserveren

4 Hotel Okura

Voor hotelgasten van het vijfsterrenhotel Okura in Amsterdam kan het geluk niet op. Zij kunnen hier in het speciale wellness-gedeelte terecht voor behandelingen en gebruik maken van de zogeheten Nagomi Health ruimte. Daar vind je onder meer een ruim binnenzwembad, een jacuzzi, sauna's en een gym. Alleen daarvoor zou je al een nacht in het hotel willen boeken.

Hotel Okura, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam.

Reserveren

5 Spabron Hesselerbrug
spa's noord nederland
Spabron Hesselerbrug

Bij Spabron Hesselerbrug, gelegen in natuurgebied de Hondsrug, staat sfeer en ontspanning centraal. Dat doe je in de sauna, maar ook in de bubbelbaden, scrubruimte én Turks stoombad. Daarna schuif je aan in één van de restaurants, waar de chefkoks je een gezonde en smaakvolle maaltijd voorschotelen. Niet genoeg aan één dag? Boek dan een overnachting bij hun hotel.

Spabron Hesselerbrug, Verl. Hoogeveensevaart 32,Oosterhesselen.

Reserveren

6 Fort Resort Beemster
beste spa's noord holland
Fort Resort Beemster

Op nog geen twintig minuten rijden van Amsterdam is Fort Resort Beemster gevestigd, midden in de Beemsterpolder. Dit is een bijzonder wellnessresort, mede doordat de sauna's en baden zich bevinden achter de historische muren van wat ooit een fort was. En dat is zeker terug te zien. Daarnaast omschrijft deze Noord-Nederlandse spa zich als "eco-chic" vanwege diens duurzame omgang met energie. Zo worden het fort en de baden verwarmd door de restwarmte van de sauna’s en wordt regenwater hergebruikt.

Fort Resort Beemster, Nekkerweg 24, Zuidoostbeemster.

Reserveren

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness