Vogue’s Beauty Favourites: Stephanie Afrifa deelt haar 7 self-care favorieten

Vogue's Editor-at-Large Stephanie Afrifa deelt hier haar favoriete self-care rituelen.

stephanie afrifa
Jord Visser

Self-care staat bovenaan mijn lijstje als belangrijkste focuspunt in mijn leven. Het gaat verder dan een middag uittrekken om een masker op to doen, mijn nagels te lakken en een uitgebreide hot oil treatment voor mijn krullen. Zorgen voor mezelf betekent ook mijn grenzen herkennen en aangeven, zorgen dat ik me geaard blijft voelen en mijn lichaam laten rusten. Het liefst doe ik elke dag iets om bewust bezig te zijn met de gesteldheid van mijn lichaam en geest en hierin te investeren: journalen om mijn gedachten op een rij te zetten, ademhalingsoefeningen om te aarden of (pre-corona) een workout. Dit zijn mijn favoriete self-care rituelen.

De 7 self-care favorieten van Stephanie Afrifa

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Een high intensity massage bij Jivan's Massage

Ik zweer bij massages. Een uur lang liggen terwijl iemand de stress uit je spieren masseert? Hemels! Ik heb chronische spierknopen dus de high intensity massage is mijn favoriet. De masseur gebruikt hierbij stevige druk om de knopen los te krijgen. Na afloop voel ik me zo ontspannen en gelukkig. Echt een weldaad voor mezelf!

Jivan's Massage

MEER INFORMATIE

2 Massagekussen
LifeGoods

Elke dag een massageboeken zou geweldig zijn, maar dat is natuurlijk niet haalbaar. Daarom heb ik deze massagekussen aangeschaft. Als ik uit huis ga, kijk ik ernaar uit weer thuis te komen en lekker op het kussen te gaan liggen. Meestal leg ik eerst een warme kruik op het te masseren lichaamsdeel zodat mn spieren al lekker opgewarmd zijn wanneer ik de massage kussen er op plaats.

LifeGoods, €44,99

SHOP NU

3 Dry brushing
Dr. Barbara Sturm

Minimaal één keer per week doe ik aan dry brushing: een ayurvedisch ritueel waarbij ik mijn lichaam borstel met een handborstel met stevige haren. Je stimuleert hiermee je bloedsomloop en circulatie. Tijdens een sessie voel ik mijn huid tot leven komen en de energie door mijn lichaam stromen. Het voelt heerlijk ontspannend en onbewust train je je armen er ook nog eens mee.

Dr. Barbara Sturm, €30

SHOP NU

4 SVR Xerial 50 Hard-Skin Intensive Foot Cream
SVR

Slapen met sokken is een absolute no go voor mij maar sinds ik deze voetcrème heb ontdekt doe ik het toch. Voor het slapen gaan mijn voeten masseren en de volgende ochtend wakker worden met superzachte en gehydrateerde voeten. De beste manier om je dag te eindigen en te beginnen.

SVR, €14,45

SHOP NU

5 Guinot Éclat Parfait Scrub
Guinot

Ik zou graag vaker mijn gezicht willen masseren maar ik heb er geen geduld voor en eigenlijk ook gewoon geen zin in. Deze scrub forceert me om mijn gezicht toch een aantal minuten te masseren terwijl ik mijn huid ook nog eens exfolieer. Het is een dikke gom-achtige substantie die verandert in een lichte olie wanneer het je dode huidcellen volledig heeft opgelost. Voedend en ontspannend!

Guinot, €32,95

SHOP NU

6 Breathscape app

Mijn go to tools als ik me overwhelmed of vermoeid voel zijn meditatie, een powernap, maar ook ademwerk. Een aantal minuten diep en bewust ademhalen om mezelf te kalmeren en emoties een plek te geven. De Breathscape app begeleid je op een slimme manier bij het bewust ademhalen: je stelt zelf het aantal minuten in en legt de app op je buik. Je ademhaling en de diepte ervan genereert muziek of een ander geluid naar keuze en stimuleert je om diep in- en uit te ademen. De eerste keer dat ik de app gebruikte liet ik een paar tranen stromen waarna ik me al herboren voelde!

Breathscape

MEER INFORMATIE

7 Eucalyptus
eucalyptus
Nine Koepfer + Unsplash

Een vriendin gaf me de tip om op de markt een bosje eucalyptus bladeren te kopen en deze in de douche op te hangen. De beste tip ooit! De geur van eucalyptus is kalmerend en verfrissend, maar het gevoel dat de bladeren me geven is het meest belonend. Ik visualiseer dat ik ergens buiten in de natuur sta en daar een heerlijke douche neem. Om de geur te versterken kan je ook wat etherische oliën naar keuze om je heen druppelen voordat je de douche neemt. En om het helemaal af te maken steek je wat kaarsen op.

Eucalyptus

8 5 Days of Vogue Beauty

Tijdens de eerste editie van Vogue Nederland's grote virtuele beauty evenement 5 Days of Vogue Beauty gaat Stephanie Afrifa in gesprek met topmodel Anok Yai. Dat wil je niet missen. Erbij zijn? Bestel dan nu je tickets voor 5 Days of Vogue Beauty online.

KOOP HIER JE TICKET VOOR 5 DAYS OF VOGUE BEAUTY

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Health & Fitness