Hoe jij je volgens experts moet insmeren met zonnebrand

Zo bescherm jij je huid.

zonnebrand-zonnebrandcreme
Anne Menke, Vogue Nederland Wellness, zomer 2018

De hittegolf continues, er is zelfs een hitte-alarm afgekondigd in Nederland. Met het zonnige weer zijn we veel buiten te vinden, op het terras of aan het strand. Het is daarom extra belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrand. Uit onderzoek blijkt wij ons niet op de juiste manier insmeren om onze huid te beschermen.

Meer smeren

Uit onderzoek van King's College in Londen blijkt dat het "normaal" aanbrengen van zonnebrandcrème je slechts voor 40% beschermd tegen UV-stralen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid zonnebrand die je aanbrengt. We brengen volgens wetenschappers vaak een (te) dunne laag zonnebrand aan, van ongeveer 0,75 milligram. We zouden minimaal een laag van 1,3 tot 2 milligram moeten aanbrengen.

Hoge SPF

Om de neiging van te dun smeren te compenseren, raden wetenschappers aan een hogere SPF factor te gebruiken. Hun tip? Neem altijd een hogere SPF dan je denkt nodig te hebben. 'Mensen krijgen veel minder bescherming dan ze denken', stelt Antony Young, hoogleraar experimentele fotobiologie aan King's College in Londen. 'Als je bijvoorbeeld SPF20 gebruikt met een dikte van minder dan 0,75 milligram per centimeter, is het beschermingsniveau zo laag als een crème met SPF4.' Neem dus altijd een zonnebrand met minimaal factor 30.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid