Werkt acupunctuur als alternatief voor botox en fillers? Vogue onderzocht het

Wat is het effect van al die naaldjes in je gezicht?

(Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in 2019)

Wie kiest voor naturel boekt een serie cosmetische acupunctuurbehandelingen en zet de klok stil. Voor wie het gemist heeft: wat is het effect van al die naaldjes in je gezicht?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Cosmetische acupunctuur is het nieuwste wapen in de strijd tegen veroudering, en menig beauty-insider vertelt enthousiast over het effect van de behandeling. Niet dat die nieuw is: de Chinezen begonnen al in 960 met naaldtherapie. Maar acupunctuur is nog niet zo ingeburgerd als botox en fillers. Wat is het? Haarfijne naaldjes die pijnloos in je huid worden aangebracht daar waar die dreigt te verslappen of rimpelen. Cosmetische acupunctuur is vaak onderdeel van een uitgebreide facial. Het is niet goedkoop, maar minder kostbaar dan cosmetische chirurgie. Het is veilig, natuurlijk en praktisch pijnloos. Cas Rooseboom, die al jaren cosmetische acupunctuur beoefent, zegt dat je er tien jaar jonger door uit kunt zien. Je moet dan wel zo’n vijftien behandelingen volgen in een ritme van twee keer per week.

Betere huidspanning

Waarom werkt het? Minuscule intradermale naaldjes van 0.16×0.5 mm gaan in de rimpels, die zo de productie van collageen stimuleren. Zo wordt de rimpel van binnenuit opgevuld. Verbeterde spiertonus en huidspanning versterken de kaaklijn, accentueren jukbeenderen en verminderen een dubbele kin. Een verbeterde vochtafvoer laat wallen slinken en lift hangende oogleden. En: het werkt ook tegen de gevreesde lijntjes rond de bovenlip. Soms kunnen de naaldjes kleine blauwe plekjes veroorzaken, als je snel last hebt van blauwe plekken is het slim om vooraf arnica te nemen. [oraal of op de huid?]

Een dieptereiniging, verzorgend masker en massage maken de behandeling extra effectief. Omdat één gezichtsbehandeling wel lekker is, maar niet echt zoden aan de dijk zet, is een kuur aan te raden. Tijdrovend, maar ook ontspannend.

Huiswerk

Annee de Mamiel (van de Mamiel-oliën) werk als beautician in Londen volgens de Chinese geneeskunde en gebruikt standaard acupunctuur in haar facials in het Mondrian Hotel. Zij zegt: ‘Mijn Seasonal Attunement duurt minimaal 90 minuten. De behandeling bestaat uit acupunctuur, meditatie en massage. Ik kies tot slot een olie uit waar mijn klant thuis haar skincareroutine mee optimaliseert. Daarna drinken we en bespreken we het ‘huiswerk'. Door het hele land kun je specialisten vinden die cosmetische acupunctuur doen, zie acupunctuur.nl. Check of ze goede reviews hebben. Vogue heeft goede ervaringen met: Cas Rooseboom (casrooseboom.nl, een kuur van tien cosmetische behandelingen kost 1950 euro) en Charley Beauty & Acupunctuur (charleyhuf.com v.a. 85 minuten 130 euro). De seizoensoliën van Mamiel worden in Nederland verkocht bij Indisha.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid