Jade roller: dit is het en zo gebruik je het

Vogue's Danielle vertelt je alles wat je moet weten over de jade roller.

fashion show models
Gregory ScaffidiImaxtree

Dit artikel verscheen eerder in Vogue's juni 2019 nummer.

De jade rollers vliegen je om de oren
 en de ene beautygoeroe na de andere post haar massageroutine. Maar waar begin je in het land van de facial work-outs? Vogue’s beautyjunkie Danielle Verdoes legt het uit.

De jade roller

Het begon allemaal met een gek uitziende plastic tool in neonkleurtjes, ergens in Zuid-Korea opgeduikeld. Een massage-apparaat speciaal voor je kin, om aan de in Azië zo gewilde V-line (een scherpe V-vormige kaaklijn) te komen. Het hek was daarna van de dam en ik bestelde de ene massagetool na de andere. Een gladde, een met drie rollers voor een ‘multi-action resultaat’ en een zilverkleurige. Ze hebben gemeen dat ze de bloedsomloop stimuleren – hét geheim voor een mooie glow, leer ik – maar er is er niet een zo fotogeniek als de jade roller.

De roots van de jade roller liggen in het oude China, waar de rollers gebruikt werden om de huid van welgestelde dames rimpelloos te houden. Met de groeiende interesse in newage filosofie onder millennials is het niet verrassend dat de roller snel aan populariteit heeft gewonnen. Tel daar zijn esthetische kwaliteiten en instant resultaat bij op en je hebt een hype.

Welk micellair water past het beste bij mijn huid? >

Hoe gebruik je een jade roller?

de Bijenkorf

Hoe gebruik je zo'n jade roller nou precies? Voor het beste resultaat rol je met de jade face roller vanuit het midden van je gezicht naar buiten met opwaartse bewegingen, nadat je je serums/crèmes hebt aangebracht. Ik gebruik ’s avonds graag een herstellende olie (zoals Phoenix Oil van Herbivore, € 33). Wat zijn de resultaten als je een jade roller gebruikt? Behalve dat rollen de bloedsomloop stimuleert en helpt afvalstoffen af te voeren, helpt het bij het inmasseren van een product. Rollen rond je ogen zorgt voor minder wallen en minder donkere kringen.

Verschillende jaderollers

Je kunt allerlei verschillende jade face rollers kopen. Probeer bijvoorbeeld de jade- of rozen- kwartsroller van The Coucou Club (€ 35 en € 45). Groen of roze (of zelfs paars), de kleur doet er niet toe voor de effecten van het rollen, maar vanuit een holistisch standpunt staat jade bekend als een steen die het zenuwstelsel ontspant, en rozenkwarts als de ‘liefdessteen’, een helende steen die liefde en zelfliefde stimuleert. Leg de roller eerst in de ijskast, vooral als het de avond ervoor een beetje uit de hand gelopen is. De volgende ochtend ben ik altijd verfrist en aanzienlijk minder puffy en meer glowy.

Gek gezicht

Om de effecten van het rollen te ondersteunen in mijn queeste naar strakkere contouren, probeer ik ook facial yoga. Het wordt het ‘non-invasieve’ alternatief voor botox genoemd en een snelle Google search laat verbluffende resultaten zien. Facial yoga is letterlijk een work-out voor je gezicht. Je traint je spieren door veelal gekke gezichten trekken in poses die ik tot nu voor onmogelijk had gehouden. Net als bij een work-out voor je lijf, moet je de oefeningen regelmatig doen om resultaat te boeken en te behouden. Het werkt net zo op de lachspieren (ook belangrijk voor een healthy glow) als op de gezichtspieren en hoewel het me de nodige spierpijn – ja écht – bezorgt, begin ik na een aantal weken echt verschil te zien. Kijk op skingym.nl bij facial yoga om je op weg te helpen.

Alles wat je wilt weten over niacinamide in je skincare routine >

Post-workout-glow

Als je gezichtsspieren nog een boost kunnen gebruiken, boek je een SkinGym-behandeling (€ 95 voor een enkele behandeling, € 40 voor een deelbehandeling). Je spieren worden hierbij aan het werk gezet via elektrische impulsen, de schoonheidsspecialist gebruikt twee apparaten die nog het meest doen denken aan uit de kluiten gewassen vorken om je spieren te stimuleren. Wees gerust, de behandeling is pijnloos. En in tegen- stelling tot de echte gym, hou ik er geen spierpijn maar wél een post-workout-glow aan over. Voor een langer zichtbaar resultaat boek je een kuur, doe je ook nog trouw facial yoga om je spieren sterker te maken, dan blijven de resultaten nog langer zichtbaar.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid