Is 'body combing' de nieuwste wellness trend?

Voor alle fans van de jaderoller: kristallen zijn nog steeds een ding.

clothing, lingerie, brassiere, abdomen, undergarment, beauty, thigh, leg, trunk, model,
Tung Walsh voor Vogue Nederland 2019

Begin dit jaar verschenen de jaderollers ineens overal op het internet. Net wanneer je dacht dat de trend van helende kristallen overgewaaid was, is daar ineens 'body combing'. Is je lichaam met een jaderoller of rozenkwarts "kammen", de nieuwste wellness trend van deze zomer?

Wat is body combing?

Body combing werkt ongeveer hetzelfde als een jaderoller. De bedoeling van body combing is om de bloedsomloop te stimuleren, je huid minder puffy te maken en de behandeling werkt als een detox voor je lymfevatenstelsel. Het is een oude Chinese zelfherstellende behandeling, een verlengstuk van gua sha, een eeuwenoude schraap-techniek-massage dat dieper werkt. Noem het een intensievere massage die tot diep in de weefsels van je lichaam reikt. Body combing kan cellulitis verminderen en belooft de huid stevig en glad te maken. Ook kan het zelfs zorgen voor gewichtsvermindering in combinatie met de juiste voeding en beweging.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoe werkt het?

Breng water of lichaamsolie aan op een gedeelte van je lichaam, daarna kam je langzaam naar beneden. Je kan beide kanten van de kam gebruiken, het ligt er natuurlijk aan hoe hard je deze behandeling wil uitoefenen. Het beste is om te beginnen met de gladde kant, en dan af te wisselen met de kant waar de kam zit.

Kristallen als skincare

In de vierde Dutch Beauty video laat curvy model Danielle van Grondelle zien hoe ze haar producten aanbrengt met helende kristallen. De jaderollers komen uit het oude China, waar de rollers gebruikt werden om de huid van oudere én jongere dames rimpelloos te houden. Met de groeiende interesse in skincare en new age filosofie is het niet raar dat behandelingen met kristallen een grote trend is onder millenials. En zo zal wellicht de trend van body combing ook verder groeien.

Raadpleeg voor het uitoefenen van deze behandeling altijd eerst een arts of specialist.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid