Wat is retinol en hoe gebruik je het in je skincareroutine?

Het krachtige ingrediënt retinol helpt tegen rimpels, oneffenheden én laat de huid opnieuw stralen.

Om de zoveel tijd ontdekken dermatologen een nieuw ingrediënt dat de gemoederen in beautyland bezighoudt, deze keer gaat het over ingrediënt retinol. Volgens velen mag retinol niet ontbreken in de routine, vooral omdat het helpt tegen huidveroudering, oneffenheden en acne. Maar, voordat je je laat meeslepen door de menigte is het natuurlijk altijd goed om te weten wat je koopt. En juist om die reden vertelt Vogue je wat je moet weten over retinol en waarom je het wil gebruiken in je skincareroutine.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is retinol?

Retinol wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor producten die vitamine A bevatten en die het huidvernieuwingsproces versnellen. In onze jongere jaren groeien nieuwe huidcellen om de achtentwintig dagen aan. Het effect? Een frisse en gezonde huid. Maar, zodra we de dertig passeren vertraagt dit proces en duurt het soms zelfs zeventig dagen voordat de celregeneratie opnieuw plaatsvindt. Hierdoor ziet de huid er vaak dof uit en duurt het langer voordat oneffenheden en donkere plekjes in het gezicht verdwijnen. Gelukkig kunnen we dit tegenwoordig tegengaan met behulp van retinol, dit krachtige ingrediënt helpt namelijk bij het versnellen van de celregeneratie.

Hoe werkt retinol?

Bij gebruik van retinol in je skincareroutine heb je dus minder last van huidveroudering en acne en zullen oneffenheden eerder verdwijnen. Dat klinkt als muziek in de oren, toch is er ook een grote 'maar'. Blijvende resultaten zijn namelijk pas na zes maanden echt te merken en dan hebben we het vooral over het verdwijnen van de fijne lijntjes. Een stralende huid en minder grove poriën krijg je vaak al na drie maanden. Bij gebruik van dit ingrediënt is geduld zeker een schone zaak.

Hoe gebruik je retinol in je skincareroutine?

Omdat retinol een krachtig ingrediënt is, dat bij sommigen voor vervelende bijwerkingen kan zorgen zoals irritatie, is het het beste om - of het nu gaat om een retinol serum voor het gezicht (zoals de immens populaire The Ordinary Retinol Serum) of om een retinol crème - eerst een kleine hoeveelheid aan te brengen. Gebruik het product het liefst één of twee keer per week en in de eerste fase alleen tijdens de avondroutine. Retinol maakt de huid namelijk gevoelig voor zonlicht, net zoals vitamine C in je skincare routine. Mocht je 'm toch overdag willen gebruiken, zorg dan dat je jezelf goed beschermt door daarna ook gezichtsproducten met SPF aan te brengen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid