Salicylzuur gebruiken in je skincareroutine? Dit is wat je moet weten

Salicylzuur helpt tegen mee-eters, verstopte poriën en wordt ook wel acne's grootste vijand genoemd.

De lijst met ingrediënten, oliën en crèmes die je tegenwoordig in je skincareroutine zou moeten verwerken, wordt steeds groter. Castorolie, vitamine C, retinol, niacinamide, het gaat maar door. Deze keer is het de beurt aan salicylzuur, ook wel acne's grootste vijand genoemd. Nog niet bekend met het ingrediënt? Geen probleem, Vogue vertelt je alles wat je moet weten over het het wondermiddel.

Wat is salicylzuur?

Eerst een korte maar krachtige uitleg over dit moeilijk uit te spreken ingrediënt: salicylzuur is afkomstig van de boomschors van een wilg, of wel de Salix, en trekt vanwege de makkelijk oplosbare structuur diep in de huid. Hierdoor is het zuur in staat om verstopte poriën grondig te reinigen. Salicylzuur is dus ideaal om acne, mee-eters en puistjes tegen te gaan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat doet salicylzuur voor je huid?

Aangezien het salicylzuur dus diep in de huid trekt en korte metten maakt met acne, oneffenheden en een exfoliërende werking heeft, wordt dit ingrediënt vooral gebruikt met een vooruitzicht op een stralende en frisse huid. Salicylzuur helpt trouwens ook bij huidaandoeningen, als psoriasis en ichthyosis. Zo verzacht het de huid en verwijdert het de overtollige schilfers die het resultaat zijn van de snelle vermenigvuldiging van de huidcellen. Wij hebben onze favoriete producten met salicylzuur voor je op een rij gezet, zoals het fijne salicylzuur masker van The Ordinary.

Hoe gebruik je salicylzuur in je skincareroutine?

Net zoals retinol is salicylzuur een krachtig ingrediënt dat bij overgebruik averechts kan werken. Zo kan overgebruik resulteren in een geïrriteerde en droge huid. En juist om deze redenen wordt het gebruik van salicylzuur afgeraden bij mensen die een gevoelige huid hebben. Klinkt allemaal een beetje heftig, maar geen man overboord. Breng je salicylzuur product, bijvoorbeeld een exfoliant met salicylzuur of een salicylzuur crème of masker, gedoseerd aan (vooral in het begin). Zo merk je vanzelf of het ingrediënt de juiste werking heeft op jouw huid.

Salicylzuur peeling

Tot slot is er nog de salicylzuur peeling. Een dergelijke behandeling kan problemen zoals acne, melasma en fijne rimpels verbeteren. Je kan een salicylzuur peeling thuis doen, bijvoorbeeld met de producten van Paula's Choice of je kan terecht bij de schoonheidsspecialiste. Bij een chemische peeling als deze wordt er voor korte tijd een chemische laag op je huid aangebracht - het salicylzuur - wat op geheel gecontroleerde wijze je huid 'beschadigt'. Hierdoor gaat je huid aan het werk om deze beschadigingen te herstellen, waardoor de bovenste huidlaag vernieuwt. Na herstel heb je daardoor een egalere huid.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid