Last van roodheid in je gezicht? Zo verminder je 't

Zó doe je jeuk en roodheid in je gezicht definitief de das om.

model bij lanvin
Imaxtree

Ja, ze zijn irritant, maar nee, je bent helaas niet de enige: roodheid en/of rode vlekken in het gezicht komen bij heel veel mensen voor. Gelukkig zijn er een paar manieren om roodheid of gevoeligheid in het gezicht te verminderen, en je natuurlijke glow een steuntje in de rug te geven. Vogue deelt hier de beste tips met je.

Het ontstaan van roodheid op de huid

Er zijn verschillende redenen waarom mensen last krijgen van een rode droge huid in het gezicht, al hangt de oorzaak vaak samen met een overgevoelige huid. Je kunt last hebben van ontstekingsziekte rosacea of couperose-gevoeligheid, waarbij de gebroken haarvaten zichtbaar zijn op het huidoppervlak. Al liggen er ook regelmatig 'mildere' factoren aan ten grondslag, zoals temperatuurwisselingen, emoties (denk aan stress), blootstelling aan chemicaliën en hormonen. Bij een gevoelige huid kan de opgevlamde roodheid vervolgens een tijdje blijven hangen, terwijl een normale huid snel bijtrekt.

Dit artikel gaat verder onder de video.

Zien: Zoey Deutch deelt haar ultieme anti-acne tips voor een stralende huid

Rode vlekken in het gezicht verminderen

Hoewel er helaas niet één wondermiddel tegen een rode, droge huid of rode vlekken in het gezicht bestaat, zijn er wel laagdrempelige stappen die je áltijd kunt ondernemen. Zo begint een gezonde huid van binnenuit, en is het dus verstandig om niet te roken en overmatig alcoholgebruik te vermijden. Probeer tevens niet te warm te douchen (niet boven de 43 graden). Door het hete water verdwijnen de natuurlijke oliën op je huid en wordt de bloedcirculatie bevordert, met een rood gezicht als resultaat. Daarnaast, misschien wel het belangrijkste: verminder stress. Rode vlekken kunnen ontstaan bij te veel stress. Rode stressvlekken ontstaan door kleine ontstekingen in het lichaam, als gevolg van een verzwakt immuunsysteem. Kortom: doe stress de deur uit en wie weet lost het je probleem op.

Helende ingrediënten

Ondertussen zijn er ook een paar producten die je zeker in je routine wil meenemen. Begin iedere dag in ieder geval met een SPF, het liefst met een fysische filter. Check bij het aanschaffen van nieuwe producten ook of er geen alcohol in zit, en kies voor ingrediënten met een helende werking. Denk aan haver, zoethout, groene thee, gember, vitamine C en E en niacinamide. Omdat de reactie alsnog erg kan verschillen per huid, is het raadzaam om het product eerst op een klein stukje van je huid te proberen.

Roodheid gezicht verminderen

Let wel: als je regelmatig of altijd last hebt van roodheid is het verstandig om eerst bij de dokter of dermatoloog langs te gaan. Roodheid en rode vlekken op je huid kan, bijvoorbeeld, ook het gevolg van een allergische reactie zijn. Zij kunnen je een gepersonaliseerd behandel- en productadvies geven. Ondertussen maakte Vogue alvast een selectie van de beste producten om roodheid in je gezicht te verminderen, die je hieronder bekijkt.

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Huid