Zo geef je jezelf met natuurlijke bewegingen een face lift

Het internet is in de ban van deze trend.

De nieuwste lockdowntrend draait om het gezicht: overal en nergens duiken viral video's op van mensen die hun gelaat masseren, met een 'natuurlijke facelift' als resultaat. Vogue vertelt je alles wat je moet weten over de trend, en bespreekt de ontwikkeling met een expert.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geliefd op internet

Romee Strijd kwam al vóór de pandemie op de proppen met haar natural face lift routine, waarmee ze naar eigen zeggen een strakker en minder puffy gezicht krijgt. Ze gebruikt daarvoor talloze gereedschappen, zoals Gua Sha tools (stenen waarmee je de huid 'schraapt', als een soort zusje van de jade roller) en een facial device, waar micro-stoom uitkomt. Maar veel viral video's op TikTok zijn nog veel ongecompliceerder: zo zweren sommige gebruikers bij het insmeren (met een plant based olie) en omhoog masseren van de wangen, en dat vijf minuten lang.

Face taping

Victoria Koblenko deelde in 2019 op haar beurt haar voorliefde voor fysio tape, wat volgens haar een goedkope en effectieve manier is om je gezicht in shape te houden. 'Ik heb het geleerd van mijn Russische schoonheidsspecialiste in Moskou. Zij is een ster op Insta, omdat ze gelooft in natuurlijke verjonging door uitsluitend massages en tape.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verschillende routines

Eén routine (of tool) is er dus niet, al wordt er praktisch altijd richting de buitenkant van het gezicht én opwaarts gemasseerd. Denk aan een lijn van de neus richting de oren, of van het midden van je voorhoofd naar de uiteinden. In de meeste viral video's wordt aangeraden om elke 'zone' tien keer te masseren, en dan zo'n twee à vijf keer per week. Sommige plekken vereisen extra voorzichtigheid, zoals de huid onder je ogen. Uiteindelijk zouden de massages onder meer zorgen voor een bevordering van de bloedsomloop en het verminderen van blokkades en pijn.

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: zo doe je een Japanse gezichtsmassage

Try this at home?

Het klinkt uiteraard ideaal: een natuurlijk alternatief voor botox, fillers en operaties. Zitten er dan helemaal geen kanttekeningen aan de populaire gezichtsmassages? In sommige gevallen wel, stelt Marieke van Helden van beautysalon The New Parlour. Sculptural face lifting is een van haar populairste behandelingen, en kostte jaren aan training. 'Bepaalde elementen kan je best thuis doen – je ogen en wenkbrauwen zijn daar bijvoorbeeld goede plekken voor. Als je die naar boven masseert, creëer je een liftend effect. Een goede lifting oil is belangrijk, ik gebruik er zelf een van het merk Sublime Oils. Door de werkzame plantenextracten is dat een heel fijn product.'

Marieke laat op haar Instagram-account ook zien hoe je een zogenaamde inner facial zelf kunt doen. Haar tutorial kun je drie (of nog meer!) keer per week doen, waarbij het belangrijk is om altijd je handen te wassen en synchrone bewegingen met je vingers te maken.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kanttekeningen

Toch blijft het 'echte werk' heel gespecialiseerd, benadrukt Marieke. 'Voor een thuismassage zou ik alleen de makkelijkste rituelen, zoals mijn getoonde inner facial, aanraden. Je kunt wel druk uitoefenen op de spieren, maar liever wat minder op de huidlagen. De sculpt and lift die ik doe werkt ook eerst vanuit het losmaken van je schouders, nek en kaak. Als er blokkades in de kaak en nekspieren zijn, is het namelijk moeilijker om je uiteindelijke doel te bereiken: het afvoeren van afvalstoffen. Wanneer je je dus alleen op de spieren in het gezicht focust, krijg je nooit dat optimale resultaat.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Huid